Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άλλη μία επιτυχία για τη δημοτική αρχή Τζιούμη | Ρυθμίζονται και πληρώνονται οφειλές 1.000.000 ευρώ της ΚΕΔΗΤ προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ!

Άλλη μία επιτυχία για τη δημοτική αρχή Τζιούμη | Ρυθμίζονται και πληρώνονται οφειλές 1.000.000 ευρώ της ΚΕΔΗΤ προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ!

Μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης είναι η οριστική ρύθμιση – αποπληρωμή όλων των οφειλών της πρώην ΚΕΔΗΤ προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία τελευταία εκκρεμότητα που αφορά μία επιχείρηση που ταλάνισε επί χρόνια το δήμο Τρίπολης.

Η δημοτική αρχή του Κώστα Τζιούμη κατάφερε να βρει λύση σε αυτό το πολύπλοκό ζήτημα, λύοντας την επιχείρηση και ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας τη συνέχιση των δομών, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την πληρωμή των οφειλών.

Ήδη, έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, οφειλές προς προμηθευτές, ενώ εκκρεμούσε η πληρωμή των οφειλών σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ.

Μία τεράστια οφειλή που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ (ποσό που θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, αν δεν είχε αφαιρεθεί το 70% των προσαυξήσεων).

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα αυτό και ομόφωνα αποφασίστηκε να εγκριθεί η υποβολή αίτησης στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Τ.Α. και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να υπαχθεί ο Δήμος Τρίπολης στη ρύθμιση της παρ. 2 του άρθρου 79 του Ν. 4316/2014 με συμψηφισμό του συνολικού οφειλόμενου ποσού €947.468,69, για τις βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές της λυθείσας ΚΕΔΗΤ προς την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ–ΚΕΑΟ, με ποσά που αντιστοιχούν στο 5% επί των εσόδων του Δήμου από τους αναλογούντες Κ.Α.Π. που προορίζονται για κάλυψη των λειτουργικών και γενικών δαπανών του, ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός τριών (3) ετών από τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό(70%) από τους πρόσθετους φόρους, τόκους, πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και κάθε μορφής προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

Ουσιαστικά, ο Δήμος θα πληρώσει από περίπου 315.000 το χρόνο από το 5% των ΚΑΠ που του αναλογούν και σε τρία χρόνια από σήμερα, θα έχει εξοφλήσει αυτή την τεράστια οφειλή.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Δημότης
    Δημότης Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 19:49 Σύνδεσμος σχολίου

    17:44 Τι να θυμούνται όλα τα ναυάγια, ρε φίλε; Ιδίως ο πρώτος που γράφεις, που ήθελε εξουσίες και αντιδημαρχιλίκια και την είχε ακούσει και νοματαίος. Γι' αυτό ο κόσμος τον έστειλε στο μπακάλικό του. Ας είναι λαλίστατος τώρα στους μπακαλιάρους και στις ρέγγες. Τι να μας πουν όλοι αυτοί οι κωλοτούμπες; Είδαμε πόσο πολύ "νοιάζονταν" για την πλατεία και το κολυμβητήριο, που όλη την προεκλογική περίοδο μας τα είχαν κάνει νταούλια από το πρωί μέχρι το βράδυ κι όταν φάγανε το παγωτάκι στις εκλογές, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τόσο ήταν το δήθεν ενδιαφέρον τους. Δεν πειράζει όμως. Μετά την τετραετία, άλλα 5 χρονάκια μπαλαούρο μήπως βάλουν μυαλό. Κι αν και το 2028 θέλουν και πάλι οι ίδιοι να ξανακατέβουν υποψήφιοι, φάπα και πάλι μέχρι να σβήσει ο ήλιος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 17:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήπως θυμούνται τα "ορφανά" και ιδιαιτέρως κάποιοι λαλίστατοι ( Παπαχρόνης , Σωτήρης κ.λ.π. )ποιός / ποιοί καταχρέωσαν την ΚΕΔΗΤ , είχαν απλήρωτους τους εργαζόμενους και...τα χρήματα;;;( μη το πω καλύτερα! ) Θυμάστε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...