Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομόφωνη εντολή από το δημοτικό συμβούλιο στην ΔΕΥΑΤ: "Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του 2017 για τη μονάδα βιοαερίου"

Ομόφωνη εντολή από το δημοτικό συμβούλιο στην ΔΕΥΑΤ: "Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του 2017 για τη μονάδα βιοαερίου"

Στην ομόφωνη απόφαση για ανάκληση παλαιότερης απόφασης της ΔΕΥΑΤ (από το 2017) που αφορούσε την αποδοχή λυμάτων της μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

Το θέμα εισηγήθηκε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Γούργαρης και μετά από μεγάλη συζήτηση, έγινε αποδεκτή χωρίς αντίρρηση.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης είπε: «Υπάρχει ένα χαρτί της ΔΥΕΑΤ από το 2017 που είχε δώσει έγκριση υποδοχής λυμάτων. Το χαρτί έτσι όπως δόθηκε δεν είναι νόμιμο. Δεν είχε περάσει από διοικητικό συμβούλιο και ούτε υπάρχει υπογραφή του γενικού διευθυντή της ΔΥΕΑΤ. Υπάρχει α/α με υπογραφή άλλου υπαλλήλου. Είναι παράτυπο.

Συμφωνώ ότι πρέπει να ανακληθεί, αλλά πρέπει να υπάρχει ένας λόγος. Έχουν περάσει 7 χρόνια, έχει αλλάξει ο βιολογικός, οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Ανακαλείται για αυτό το λόγο και να γραφτεί ξεκάθαρα για να προστατευθεί η ΔΕΥΑΤ από πιθανές αγωγές.

Ό,τι απόφαση πάρουμε, θα ληφθεί αύριο απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ.»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε: «Να ανακληθεί το έγγραφο χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα αγωγών και να δούμε κάπου να εγκατασταθεί αυτή η μονάδα χωρίς προβλήματα. Όλοι μπορούν να λειτουργήσουν αλλά με νομιμότητα.»

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Στέφανος Χατζόπουλος είπε ότι «αυτό που είχα πει ότι δεν υπήρχε χαρτί από εμάς. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχε έγγραφο από το 2017. Ήταν άκομψο να μην έρθει το θέμα τότε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ.»

Να λογοδοτήσουν εκείνοι που έδωσαν την έγκριση το 2017 ζήτησε ο κ. Μουλόπουλος, από την κοινότητα Πελάγους.

Η γενική γραμματέας ΣΕΒΙΠΕΤ Χριστίνα Σύριου είπε ότι «Η ΕΤΒΑ μας έστειλε ένα έγγραφο ότι η επιχείρηση αγόρασε ένα μικρό οικόπεδο το 2020. Το 2017 για ποιο οικόπεδο δόθηκε έγκριση από την ΔΕΥΑΤ;»

1 σχόλιο

  • ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 08:46 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ «ΑΚΟΜΨΟ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΥΦΑΝΤΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. ΥΠΟΥΛΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΕΙΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΑΚΟΜΨΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΝΤΤΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΥΠΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ - ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ - ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΚΟΜΨΟ» ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. ΥΠΟΠΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.
    Η

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...