Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε την Τρίπολη ελκυστικό προορισμό επενδυτικών σχεδίων»

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε την Τρίπολη ελκυστικό προορισμό επενδυτικών σχεδίων»

Ενεργός συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στη Δίκαιη Μετάβαση και την ίδρυση του Κόμβου Βιοοικονομίας

Συνάντηση Εργασίας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Δίκαιη Μετάβαση 2021-2027, υλοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Τρίπολης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το πλαίσιο ανάπτυξης του Κόμβου Βιοικονομίας και των θυλάκων του στους 4 συμμετέχοντες Δήμους του Προγράμματος, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην προώθηση της βιοοικονομίας και την ενημέρωση των πολιτών, οι κοινές πρωτοβουλίες των Δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Οιχαλίας και Τρίπολης και η ωρίμανση έργων προτεραιότητας του Δήμου Τρίπολης στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, στόχος μας είναι η Τρίπολη να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό υποδοχής επενδυτικών σχεδίων, που θα δώσουν νέα πνοή, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στη μετατροπή μας σε Δήμο χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος.

Ο Δήμος Τρίπολης αναγνώρισε έγκαιρα την πρόκληση της απολιγνιτοποίησης και τις συνέπειες της για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών για τη μετατροπή της σε ευκαιρία παραγωγικού μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας, καθώς αποτελεί τόπο κατοικίας του 45% των απασχολουμένων στις λιγνιτικές δραστηριότητες.

Ο Δήμος Τρίπολης με την αξιοποίηση της εμπειρίας του από την υλοποίηση μεγάλου αριθμού συγχρηματοδοτούμενων έργων και τη διαχειριστική του ικανότητα, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος Δίκαιη Μετάβαση 2021-2027, προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...