Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένας χρόνος χωρίς τον Αργύρη Πετρονώτη ...

Ένας χρόνος χωρίς τον Αργύρη Πετρονώτη ...
 

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο του Αργύρη Πετρονώτη.

Ο Αργύρης Πετρονώτης γεννήθηκε το 1924 στην Τρίπολη , ένα από τα 6 παιδιά του Τάκη (Παναγιώτη) Αποστολόπουλου ή Πετρονώτη και της Ευθυμίας Φατούρου. Διήκουσε μαθήματα Δημοτικού και εξατάξιου Γυμνασίου στη γενέτειρά του. ΄Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως αντάρτης του ΕΛΑΣ. Για ανταμοιβή του εξορίστηκε στο κολαστήριο της Μακρονήσου και βασανίστηκε. Σπούδασε και πήρε δίπλωμα Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Ε.Μ.Π. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ και του απενεμήθη πτυχίο του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος.
Μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και τελείωσε εκεί ως αριστούχος Διδάκτωρ Μηχανικός (Dr. Ingenieur) στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Εργάστηκε ως επαγγελματίας Αρχιτέκτων και ως συνερευνητής σε ανασκαφές. Υπηρέτησε στο έργο προετοιμασίας αναστήλωσης του Ναού Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες Αρκαδίας.
Δίδαξε Ιστορία Αρχιτεκτονικής στην Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θεσσαλονίκης (παράλληλα Αρχιτεκτονική Μορφολογία στην εκεί Σχολή Καλών Τεχνών αμισθί) ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Δεν κρίθηκε άξιος προαγωγής στη βαθμίδα Καθηγητού. ΄Ελαβε μέρος σε τοπικά, εθνικά και διεθνή Συνέδρια. Μέλος Επιστημονικών Εταιριών/Ινστιτούτων.
 
Δημοσίευσε εργασίες σχετικές με την ειδίκευσή του. Μελέτησε και κατασκεύασε με οικογενειακές δαπάνες Μνημείο των 603 Πεσόντων Αρκάδων το ΄40. Συνεργάστηκε σε κοινοφελή έργα και επιστημονικές έρευνες. 
Τα τελευταία χρόνια συμμετείχεενεργά στις δράσεις του σωματείου «Άνθη της Πέτρας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...