Στο "σφυρί" το εργοστάσιο φωτοβολταϊκών της Ηλιόσφαιρας στην Τρίπολη
Σε δημοπρασία βγαίνει το εργοστάσιο της Ηλιόσφαιρας στην Τρίπολη, οκτώ χρόνια μετά τη χρεοκοπία της.
Πρόκειται για την εταιρεία η οποία παρήγαγε φωτοβολταϊκά στη χώρα μας μέχρι το 2012, όταν οι Κινέζοι άρχισαν να γίνονται μονοπώλιο και να δημιουργούν ανταγωνισμό με τον οποίο δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν οι Ευρωπαίοι παραγωγοί.
Σύμφωνα με ενημέρωση των πιστωτών της Ηλιόσφαιρας, η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα θα είναι στα 17 εκατ. ευρώ, την οποία μάλιστα θεωρούν αρκετά χαμηλή.
Στη δημοπρασία περιλαμβάνεται το εργοστάσιο δυναμικότητας 60 MW ετησίως, ο εξοπλισμός και το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, εμβαδού 19.608 τ.μ. Όπως τονίζεται, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει εξειδικευμένα μηχανήματα των εταιρειών Oerlikon Solar, Rena GmbH, ABB, Buerkle GmbH, Nisshibo, Schiller Autom και Olbricht GmbH μεταξύ άλλων.
Επίσης, το εργοστάσιο διαθέτει "καθαρό δωμάτιο" εμβαδού 1.500 τ.μ. και συστήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
Η δημοπρασία πρόκειται να λάβει χώρα εντός του α' εξαμήνου του 2025, όπως αναφέρεται.
Σχετικά Άρθρα
- Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε Επισκοπή Τεγέας, Νεστάνη και Μονή Έλωνας (εικόνες)
- Μια προσφορά αγάπης που θα μείνει για πάντα στο Βιδιάκι Γορτυνίας
- Παπαηλιού: "Η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας χρειάζεται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της"
- Λαμπρόπουλος από τα εγκαίνια της Έκθεσης Τεγέας: «Στόχος μας περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους της Αρκαδίας»
- Η περιφορά της Εικόνας της Παναγίας στη Λίμνη Αρκαδίας (εικόνες)








