Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα κανονιστική για όλους τους κοινόχρηστους χώρους ζητά η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης

Νέα κανονιστική για όλους τους κοινόχρηστους χώρους ζητά η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης

 

Οι κανόνες λειτουργίας της Πλατείας Πετρινού και των άλλων κοινόχρηστων χώρων της Τρίπολης αποτελέσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας που έγινε λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το ίδιο θέμα.

Στη συνεδρίαση έγιναν τοποθετήσεις από τους συμβούλους της κοινότητας, ενώ μίλησαν και καταστηματάρχες της πλατείας. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Σαμπράκος, Ηλίας Τζανής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Κούρος και Τάσος Παπαζαχαρίας.

«Εγώ θα είμαι δίπλα στην απόφαση που θα πάρετε» είπε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμπράκος.

Για παράνομη κανονιστική στην Πετρινού μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κούρος.

Ότι η υπόθεση έχει φτάσει μέχρι τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή μίλησε ο καταστηματάρχης Χρήστος Πολίτης, ενώ σοβαρές καταγγελίες έκανε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Αλλαγή της κανονιστικής για να είναι νόμιμη και αν εφαρμοστεί πρότεινε ο Βασίλης Κοττής.

«Να υπάρξει μια νέα κανονιστική που να τηρείται η νομιμότητα, να εφαρμοστεί από τη δημοτική αρχή, να μπορούν να εισέρχονται αυτοκίνητα άμεσης ανάγκης, να τηρηθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τα ντεσιμπέλ, να ζητήσουμε από τους καταστηματάρχες να αποσύρουν τις κατασκευές τους» ζήτησε ο Ηλίας Τότσης.

«Ψηφίσαμε κάτι που δεν είναι σύννομο, όμως αν τελικά χαρακτηριστεί πλατεία όλο αυτό δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί πως μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι καλό; Άλλος είναι ο κανονισμός λειτουργίας μιας καφετέριας και άλλος ενός κλαμπ» είπε ο Παναγιώτης Κοσκινάς.

«Να ζητήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο να συντάξει έναν κανονισμό που θα περιλαμβάνει όλες τις παρατηρήσεις και να έρθουμε σε νέα συνεδρίαση να ψηφίσουμε τον σωστό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση δράση από τις υπηρεσίες του δήμου» τόνισε ο Σωτήρης Καπόγιαννης.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηλίας Κάμαρης πρότεινε και τελικά ψηφίστηκε η εξής πρόταση: «Να εφαρμοστούν άμεσα οι υπάρχουσες κανονιστικές που έχουν ψηφιστεί για όλους τους κοινόχρηστους χώρους (Πλατεία Άρεως, Πλατεία Πετρινού, Δεληγιάννη, στοές) και να δεσμευτεί η διοίκηση του δήμου να φέρει νέα κανονιστική για όλους τους κοινόχρηστους χώρους που να ενσωματώνει τις υπάρχουσες κανονιστικές και να διευκολύνει την διέλευση πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης στους πεζοδρόμους.

Από εδώ και στο εξής η πολεοδομία του δήμου να ελέγχει το χώρο εργασιών που κάνει το οποιοδήποτε κατάστημα σε κοινόχρηστο χώρο πριν αρχίσει τη λειτουργία του κι αν διαπιστώνεται παραβάσεις ή έλλειψης άδειας να σταματούν οι εργασίες και να συμμορφώνονται οι καταστηματάρχες σύμφωνα με το νόμο.

Να εφαρμοστεί η απόφαση της Δημοτικής κοινότητας όσον αφορά το ωράριο μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...