Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος: "Ισχυρό πλήγμα για την Τρίπολη το κλείσιμο της 124 Πτέρυγας Μάχης της πολεμικής Αεροπορίας"
Ισχυρό Πλήγμα για την Τρίπολη το Κλείσιμο της 124 Πτέρυγας Μάχης της πολεμικής Αεροπορίας - Ζητούμε Ισοδύναμα για την Τοπική Κοινωνία
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει στην Τρίπολη η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του κυρίου Νίκου Δένδια για την αναστολή λειτουργίας της 124 Πτέρυγας Μάχης.
Η στρατιωτική μονάδα απασχολεί δεκάδες μόνιμους υπαλλήλους, ενώ στηρίζει έμμεσα εκατοντάδες εργαζόμενους σε εστίαση, μεταφορές, προμήθειες και ενοικιαζόμενα καταλύματα. Η απομάκρυνσή της θα αφήσει σοβαρό κενό στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην ιστορία και τις ανάγκες της Αρκαδίας, ζητούμε την επανεξέταση της απόφασης ή την άμεση εφαρμογή κοινωνικού και οικονομικού ισοδυνάμου. Προτείνουμε τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Καινοτομίας και Αμυντικής Τεχνολογίας, αξιοποιώντας τις υποδομές της μονάδας.
Η εμπειρία δείχνει ότι τέτοια πάρκα μπορούν, σε 2–5 χρόνια, να φιλοξενήσουν δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν 150–300 άμεσες και άλλες τόσες έμμεσες θέσεις εργασίας. Με στρατηγικό σχεδιασμό, φορολογικά κίνητρα και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Τρίπολη μπορεί να γίνει κόμβος καινοτομίας αντί να αφεθεί στην παρακμή.
Η ανάπτυξη δεν είναι σύνθημα. Είναι υπόθεση ευθύνης. Καλούμε την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν για ένα μέλλον με προοπτική και όχι απώλεια.
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του τόπου μας.
Για την
Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος
Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Μπένος Παναγιώτης Παγιώτας Παναγιώτης
Σχετικά Άρθρα
- ΕΛΣΤΑΤ - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες
- Χάλκινο βραβείο για το ΕΠΑ.Λ. Μεγαλόπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2026 (εικόνες)
- 204 ολόκληρα δευτερόλεπτα αφιέρωσε ο Περιφερειάρχης για τη Γορτυνία
- Μεγαλόπολη | 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων και Υποψηφίων Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
- Γιορτάζει ο Ναός Αγίου Νικολάου στο Μερκοβούνι
1 σχόλιο
-
Κωστίκα βλέπε τι έρχεται!!!!!!






