Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντικές εξελίξεις για τον αγωγό φυσικού αερίου στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης!

Σημαντικές εξελίξεις για τον αγωγό φυσικού αερίου στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης!

Μετά από την επιτυχή συμμετοχή της σε μειοδοτικό διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ, η ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. (ανήκει στον όμιλο εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια (www.hellenic-petroleum.gr) ανέλαβε τις Εργασίες Ελέγχου Λεπτομερούς Σχεδιασμού και την Επίβλεψη Κατασκευής του Αγωγού Υψηλής Πίεσης Φυσικού Αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, μήκους 160 km περίπου.

>Σκοπός του έργου είναι η τροφοδοσία των ευρύτερων βιοτεχνικών / αστικών περιοχών και οι περιοχές της Κορίνθου, του Άργους – Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης καθώς και η τροφοδοσία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (Η/Π) με καύσιμο φυσικό αέριο (ΦΑ) που θα κατασκευασθούν στη Μεγαλόπολη.

Το συγκεκριμένο έργο συνδυάζει ταυτόχρονα σημαντικά ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα.

Ο συγκεκριμένος αγωγός ΥΠ θα αποτελείται από το τμήμα Αγίων Θεοδώρων – Εξαμιλίών, μήκους 16 km και από το τμήμα Εξαμιλίων – Μεγαλόπολης, μήκους 143 km.

Η συμβατική διάρκεια του έργου είναι 1,5 έτος και οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του Α' εξαμήνου του 2012.

 

Αγωγός Μεγαλόπολης (ΔΕΗ)
Το έργο αφορά στην επέκταση του Δικτύου Μεταφοράς Υψηλής Πίεσης από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων του Νομού Κορινθίας, διαμέσου του Ισθμού έως την περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Προβλέπεται η κατασκευή αγωγού διαμέτρου 30", μήκους 15,5 χλμ. περίπου και αγωγού διαμέτρου 24", μήκους 143,5 χλμ. περίπου. Το έργο είναι σε φάση ολοκλήρωσης της δημοπράτησης και προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

 

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, αφού έχει γίνει η εκτίμηση για δημιουργία έως και 1.500 νέων θέσεων εργασίας στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας από τη δημιουργία δικτύων Φυσικού Αερίου στους τελικούς καταναλωτές.

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς  , η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου «αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Άγιοι Θεόδωροι – ΔΕΗ Μεγαλόπολης» για την τροφοδοσία του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ΑΦΑ υψηλής πίεσης (80 barg), o οποίος θα ξεκινά από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, N. Κορινθίας και θα καταλήγει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, συνολικού μήκους 159 χιλιομέτρων περίπου.

Το τμήμα του αγωγού έως την περιοχή εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, μήκους

143,4 χλμ, θα κατασκευαστεί με διάμετρο 24 ίντσες.

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, θα κατασκευαστεί Σταθμός Μέτρησης

δυναμικότητας ικανής να καλύψει την προβλεπόμενη κατανάλωση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην διαδρομή του αγωγού θα προβλεφθεί τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους - Ναυπλίου και Τρίπολης – Μεγαλόπολης με κατασκευή των κατάλληλων αναμονών.

Καθ’ όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού θα κατασκευασθούν οι απαιτούμενες συνοδευτικές εγκαταστάσεις του αγωγού, όπως σταθμοί βαλβιδοστασίων και ξεστροπαγίδων με τις απαραίτητες

προβλέψεις για την κατασκευή σταθμών μέτρησης και ρύθμισης και σταθμών ξεστροπαγίδων για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους – Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης καθώς και των περιοχών Πάτρας και Καλαμάτας.

Με τη λειτουργία του έργου θα υπάρξει συνεχής και απρόσκοπτη τροφοδοσία με φυσικό αέριο της νέας Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη καθώς και παροχή φυσικού αερίου για τις περιοχές Κορίνθου, Άργους-Ναυπλίου και Τρίπολης-Μεγαλόπολης και με μελλοντική προοπτική την τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...