Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεταμόρφωση - «Άνοιξε» πάλι συζήτηση για το μέλλον του Κοιμητηρίου …

Μεταμόρφωση - «Άνοιξε» πάλι συζήτηση για το μέλλον του Κοιμητηρίου …
Στο Δίκτυο «Πολιτιστική Διαδρομή των Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων» θα συμμετάσχει ο Δήμος Τρίπολης και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συγκροτηθεί σχετική επιτροπή.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και με αφορμή αυτό το θέμα, άνοιξε συζήτηση για το μέλλον του Κοιμητηρίου της Μεταμόρφωσης το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής εξήγησε ότι μέσα από αυτό το δίκτυο μελλοντικά μπορούν να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις μέσα από τις οποίες θα αναδειχτούν τα χαρακτηρισμένα μνημεία που βρίσκονται στην Μεταμόρφωση.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κούρος είπε ότι «πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να αποχαρακτηριστεί και να φύγει το κοιμητήριο από εκεί. Είναι ένα έκτρωμα, τα χορτάρια έχουν στοιχειώσει, οι τάφοι έχουν σπάσει. Να φτιαχτεί μία γωνιά με τα μνημεία και το υπόλοιπο να αποχαρακτηριστεί».
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Κακλαμάνος τόνισε … «Να γίνουν ενέργειες για την αλλαγή χρήσης του κοιμητηρίου. Δεν περιποιεί τιμή για την πόλη, εμείς το έχουμε συνηθίσει, για τους επισκέπτες είναι μία κακή εντύπωση στην είσοδο της πόλης».
Ο Γιάννης Λάζαρης από την Μαντινειακή Συμπολιτεία είπε ότι «υπάρχουν τάφοι -  έργα τέχνης, ίσως μέσα από αυτό το δίκτυο να αξιοποιηθεί ο χώρος».
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος είπε ότι το Κοιμητήριο «έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο, τι θα γίνει στο μέλλον μπορεί να αποτελεί θέμα στο δίκτυο. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και παρουσιάζει άσχημη εικόνα».
Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε ότι «κάποτε έγινε συλλήβδην ο χώρος διατηρητέος, αυτός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει. να έχει η είσοδος της πόλης μία άλλη εικόνα».
Τελικά, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου σε αυτό το δίκτυο και μελλοντικά θα παρθούν αποφάσεις για το χειρισμό της υπόθεσης που αφορά το Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης. Παρών ψήφισε η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...