Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Η Τρίπολη της κρίσης" – Σκέψεις να δημιουργηθεί χώρος για άστεγους …

"Η Τρίπολη της κρίσης" – Σκέψεις να δημιουργηθεί χώρος για άστεγους …
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον άστεγο που πέθανε στην Τρίπολη και δεν τον αναζήτησε ποτέ κανείς, στον Δήμο Τρίπολης, επικρατεί προβληματισμός για το φαινόμενο αυτό κι αυτό αποτυπώθηκε στην φράση του Δημάρχου, Δημήτρη Παυλή, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά την προτροπή του Κώστα Τζιούμη να δοθεί περισσότερη έμφαση στις κοινωνικές δομές το 2017, ο Δήμαρχος είπε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μία δομή και για τους άστεγους», αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι υπάρχει αυτή η σκέψη στο δήμο.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος ασχολείται με το θέμα αυτό. Να θυμίσουμε ότι σε παλαιότερο συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας, είχε πει ότι η διοίκηση του δήμου έχει εδώ και περίπου δύο χρόνια ζητήσει μία συγκεκριμένη πρόταση από εστιάτορες και ξενοδόχους, για συγκεκριμένες τιμές που αφορούν τη σίτιση και τη διαμονή ανθρώπων που είναι άστεγοι ή έχουν βρεθεί ξαφνικά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν έχουν πουν να μείνουν (π.χ. τους έχει καεί το σπίτι). Σύμφωνα με τον κ. Βρέντα, σχεδόν δύο χρόνια μετά και οι εστιάτορες με τους ξενοδόχους δεν έχουν καν απαντήσει!

Για το θέμα έχει μιλήσει και ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός Παρασκευάς Νίκου, λέγοντας ότι υπάρχουν άστεγοι κάποιοι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να τους μεταφέρει η αστυνομία στο νοσοκομείο. Εκεί νοσηλεύονται για λίγες ημέρες και μετά φεύγουν, όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ούτε που να μείνουν, ούτε να φάνε, ούτε καν ρούχα να φορέσουν.

5 σχόλια

  • Γιάννης Αναγνώστου
    Γιάννης Αναγνώστου Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 19:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Προς ΜΑΡΙΑ: Για την περίφημη φράση σου " εγώ προτείνω ν' αφήσουμε να γίνουν καμμιά πενηνταριά ,να πεθάνουν κανά δυο -τρεις και μετά έχουμε όλο το χρόνο να το σκεφτούμε ,αφού βεβαίως θα φροντίσουμε ως Δήμος και"συμπολίτες" για την κήδευσή τους ,για να δείξουμε και το φιλάνθρωπο πρόσωπό μας" ούτε μια απάντηση έτσι??

  • anonymoys
    anonymoys Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 07:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Να γίνει πρόγραμμα από Περιφέρεια σε συνεργασία με Δήμους και εκκλησία για τους πραγματικά άστεγους και να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα για να μας φέρετε των μνημονικών κομμάτων, πιστεύω να είναι κατανοητό!

  • Μαρία
    Μαρία Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 21:27 Σύνδεσμος σχολίου

    προς Γιάννη Αναγνώστου ,1)το να μην δημοσιεύει κάποιος αυτά που κάνει δεν σημαίνει ότι δεν κάνει κάτι 2) ό,τι και να κάνουν οι δημότες ή πολίτες δεν απαλάσσει τον Δήμο -Πολιτεία από τις υποχρεώσεις απέναντί σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη ,ο νοών νοείτω

  • Γιάννης Αναγνώστου
    Γιάννης Αναγνώστου Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαρίνα εσυ που προτείνεις να γίνουν καμμια 50αριά και να πεθανουν και 2-3 τι έκανες ώς πολίτης αυτής της πόλης? Τα μεγάλα λόγια ξέρετε να λέτε μόνο. Τίποτα άλλο. Τα βάρη να τα σηκώνουν άλλοι κι εσείς στο απυρόβλητο!. Τώρα βέβαια θα με ρωτήσεις και με το δικιο σου τι έκανα εγώ! Λοπόν εγώ φιλοξενώ στο ισόγειο σε ένα μικρό διαμέρισμα που έχω (γκαρσονιέρα) ενα αντρόγυνο ανέργων. Δεν τους παίρνω νοίκι και ότι μαγειρεύει η γυναίκα μου τρώμε όλοι μαζί. Δεν θέλω να δείξω τίποτα με αυτό αλλά όχι να γράφουμε αρλούμπες!

  • Μαρίνα
    Μαρίνα Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 14:31 Σύνδεσμος σχολίου

    εγώ προτείνω ν' αφήσουμε να γίνουν καμμιά πενηνταριά ,να πεθάνουν κανά δυο -τρεις και μετά έχουμε όλο το χρόνο να το σκεφτούμε ,αφού βεβαίως θα φροντίσουμε ως Δήμος και"συμπολίτες" για την κήδευσή τους ,για να δείξουμε και το φιλάνθρωπο πρόσωπό μας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...