Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Φως στο τούνελ» για το μέλλον της ΚΕΔΗΤ βλέπει ο Γιάννης Σμυρνιώτης (vd)

«Φως στο τούνελ» για το μέλλον της ΚΕΔΗΤ βλέπει ο Γιάννης Σμυρνιώτης (vd)
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την επομένη του συμβουλίου.
Μεταξύ άλλων, για την ΚΕΔΗΤ, είπε: «Είναι θετικό ότι μετά από δύο χρόνια, βρήκαμε ένα κοινό τόπο και μπορέσαμε να συνεννοηθούμε για την ΚΕΔΗΤ.
Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ.
Αυτή την επιχείρηση την παραλάβαμε εμείς με χρέη 250.000 ευρώ και μέσα σε τρία χρόνια μπορέσαμε να έχει ένα θετικό πλεόνασμα περίπου 100.000 ευρώ.
Τα τελευταία τρία χρόνια, η κατρακύλα της δεν έχει όριο, βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, έχει όφειλες σε ΙΚΑ, προμηθευτές και εργαζόμενους.
Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι στη δική μας περίοδο κάναμε μεγάλες δαπάνες, για συνεργάτες. Χάρη σε αυτό το προσωπικό, καταφέραμε να αναστρέψουμε την κατάσταση.
Ο κ. Παυλής εξοφλώντας προεκλογικά γραμμάτια, κατάφερε μέσα σε 6-7 μήνες, να την οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. Χρειάστηκαν πάνω από 50 αναφορές σε συνεδριάσεις, μηνυτήριες αναφορές, παρέμβαση του ελεγκτικού συνεδρίου, του σώματος ελεγκτών για να μας δώσει επιτέλους χθες κάποια στοιχεία τα οποία αν τα είχε δώσει το 2015, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να βάλουμε πολύ σύντομα την επιχείρηση σε καλό δρόμο.
Έστω και σήμερα, πιστεύω ότι αν φανεί ειλικρινής και αν βάλουμε ορκωτούς ελέγχους να κάνουν πραγματικό έλεγχο και μία επιτροπή από τις δημοτικές παρατάξεις να κοιτάξει τα παραστατικά, να φτιάξουμε προϋπολογισμό και να προλάβουμε να μην αιμορραγήσει πάλι η επιχείρηση από παιδιά.
Ο κ. Παυλής είπε ότι επιταγές 70.000 ευρώ έχουν πάει σε άγνωστες κατευθύνσεις, κάποιες με τιμολόγια και για κάποιες άλλες δεν υπάρχουν ούτε τιμολόγια, ούτε εντάλματα. Επίσης, υπάρχουν αναλήψεις 23.000 εκείνης της περιόδου που δεν ανέφερε τίποτα.
Αμέσως μετά το Πάσχα, πρέπει να οριστούν ορκωτοί και να γίνει επιτροπή για να βάλουμε την επιχείρηση σε δρόμο βιωσιμότητας.
Για τη συμπεριφορά του, ότι έφταιγε για όλα ο Τσούκας, είναι εκπληκτικό πως βρήκε σε δύο μέρες όλα αυτά τα στοιχεία.
Την πολιτική ευθύνη την ανέλαβε, αλλά με πολιτική ευθύνη δεν πληρώνεις εργαζόμενους και δεν λειτουργείς δομές.
Κάποια χρήματα έχουν κάνει φτερά και αυτά θα τα βρει η Δικαιοσύνη.»  
 
 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
Για το θέμα αυτό, ο πρώην Δήμαρχος τόνισε ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να πάρει μεγάλη δημοσιότητα.
Για τις ανακοινώσεις του Δημήτρη Παυλή ότι θα γίνει πάρκινγκ με ΣΔΙΤ και στάθμευση με 50 λεπτά την ώρα, ο Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για εξαγγελίες που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Επίσης, είπε ότι για να γίνει πάρκινγκ σε κοινόχρηστο χώρο πίσω από το δικαστήριο, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, ενώ τόνισε πως για επενδυτές ξέρει μόνο ο κ. Παυλής και θύμισε την περίπτωση του Παναρκαδικού.
Τέλος, ο κ. Σμυρνιώτης άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την επιλογή να δώσει μόνο 500 ευρώ στους προέδρους των χωριών, ενώ αναφέρθηκε και στις Πασχαλινές εκδηλώσεις για τις οποίες είπε ότι έρχεται αργά και ευχήθηκε ο κόσμος να είναι περισσότερος από πέρυσι. 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 10:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΜΑΘΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...