Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυξάνονται οι άστεγοι στην Τρίπολη …

Αυξάνονται οι άστεγοι στην Τρίπολη …

Ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που αφορούν την πόλη μας έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Παρασκευάς Νίκου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα μίλησε για τους αστέγους και είπε: «Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, δεν ξέρω πόσοι είναι αλλά υπάρχουν και συνεχώς έρχονται στο νοσοκομείο, στο ψυχιατρείο και γενικά υπάρχει ένα ζήτημα με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ξέρω ποια είναι η λύση, πρέπει να γίνει μία καταγραφή, πόσοι είναι, που βρίσκονται, τι προβλήματα υγείας έχουν και σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο να τους βοηθήσουμε. Έρχεται χειμώνας και είναι πολύ σοβαρό αυτό το ζήτημα.»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής είπε ότι «ακόμα κι ένας να είναι ο άστεγος, πρέπει να μας απασχολήσει. Εδώ συμβαίνουν τρελά πράγματα διότι κοιτάμε να δώσουμε οικονομική βοήθεια και τρόφιμα και δεν κοιτάμε που μένουν κάποιοι άνθρωποι. Υπάρχουν άστεγοι και από την περιοχή μας που δεν έχουν που να μείνουν. Να δούμε πως μπορούμε να βρούμε λύση για ένα κατάλυμα να φιλοξενούνται εκεί.»

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε: «Δεν είναι τόσο απλό το θέμα αυτό. Είχαμε δύο περιπτώσεις το χειμώνα όπου υπήρξε θέμα φωτιάς στη βίλα Τουρκοβασίλη και μετά ο ίδιος άστεγος πήγε στην Κύπρου. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου είχε ενεργήσει από τότε. Υπήρξε μία δομή σε άλλο δήμο που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αν δεν είναι συνεργάσιμοι δεν μπορείς να τους πας.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...