Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Πρόταση να εφαρμοστεί πρόγραμμα για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε διαμερίσματα!

Τρίπολη | Πρόταση να εφαρμοστεί πρόγραμμα για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε διαμερίσματα!

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συμφώνησε με την υλοποίηση του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο  της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην πόλη της Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και με την υλοποίηση του προγράμματος από τις εταιρείες της τοπικής αυτοδιοίκησης «Πελοπόννησος – Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» και «Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα ΑΕ.».

Το συμβούλιο συμφώνησε επίσης για την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, από τις ως άνω εταιρείες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την διεκδίκηση του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο και εφόσον εγκριθεί το πρόγραμμα από την Ύπατη Αρμοστεία, ο Δήμος Τρίπολης δεσμεύεται να παραχωρήσει ικανό χώρο στο Δημαρχείο Τρίπολης όπου θα λειτουργήσει η μονάδα υλοποίησης του έργου αποτελούμενη από διάφορες ειδικότητες (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Διερμηνείς, Επόπτες Φιλοξενίας και Συνοδοί).

Ο Δήμος Τρίπολης δεσμεύεται ότι μέσω των δημοτικών υπηρεσιών και των δομών που έχει, εφόσον απαιτηθεί θα παρέχει επιπλέον στήριξη στους ωφελούμενους του προγράμματος.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αφορά φιλοξενία σε διαμερίσματα που θα ενοικιαστούν για αυτό τον σκοπό σε πόλεις και για την υποστήριξη θα προσληφθεί προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα προστασίας και υποστήριξης περιλαμβάνει στέγαση, οικονομική υποστήριξη και εποπτεία. Για το διάστημα φιλοξενίας θα υποστηρίζονται στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες (στέγαση, σίτιση, εκπαίδευση, υγεία κλπ) αλλά και στην διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου. Τα διαμερίσματα θα εξοπλιστούν με βασικό οικιακό εξοπλισμό, θα φιλοξενούνται οικογένειες μέχρι 6 άτομα και εκτός του ενοικίου θα καλύπτονται και τα άλλα έξοδα (ρεύμα, νερό, θέρμανση κλπ).

Εννοείται ότι διαθέτουν όλα τα κατά νόμο απαραίτητα στοιχεία για να μισθωθούν και να είναι σε καλή κατάσταση.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί αποτελείται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Διερμηνείς, Επόπτες Φιλοξενίας και Συνοδούς καθώς και μία μικρή μονάδα Διοίκησης και Διαχείρισης του Έργου. Οι Υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς, διερμηνέα, απαραίτητη μεταφορά για υγεία, παιδεία κλπ και γενικότερα υποστήριξη κανονικής διαβίωσης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια για ένα χρόνο αρχικά και στόχος είναι η υποστήριξη της διαδικασίας ασύλου με εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης. Οι αποκτούντες άσυλο αποκτούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν ανήκουν στο καθεστώς άμεσης προστασίας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογένειες με πλήρως καταγεγραμμένα στοιχεία και για τις άμεσες ανάγκες τους διαθέτουν προπληρωμένες κάρτες.

Με την απόφαση μειοψήφησε ο Δημήτρης Νικολάου ο οποίος είπε «πραγματικά είναι σημαντικό και δεν θα μπορούσε κανένας και δεν θα έπρεπε να έχει κανένας αντίρρηση σε τέτοιου είδους δράσεις του Δήμου, όμως εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα από ότι λέει η εισήγηση η υλοποίηση αυτού του προγράμματος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, θα αναλάβουν οι εταιρίες».

3 σχόλια

  • Σάκης
    Σάκης Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 20:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Έρχεται το Ισλάμ στην Ελλάδα και αυτοί το καλουποδέχονται. Στην υπηρεσία της ΝΤ όλοι...πολιτικοί και ΜΚΟ

  • anonymoys
    anonymoys Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 17:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, - Διεθνές Δικαστήριο- Διεθνής Αμνηστία,κ.λ.π. ευαγή ιδρύματα, ποιος ελέγχει αυτούς τους >; ή πιο καλά ποιος βρίσκετε πίσω τους; ή τέλος πάντων ποιο σκοπό έχουν;

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 19:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε σου είπαμε δεν θέλουμε "επενδυτές", αν τους θέλεις εσύ και η παράταξή σου, να τους πάρετε στο σπίτι σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...