Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Διαγωνισμός για τον επανασχεδιασμό της βάσης του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!

Τρίπολη | Διαγωνισμός για τον επανασχεδιασμό της βάσης του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!

Ο Δήμος Τρίπολης προκήρυξε Πανελλήνιο Ανοιχτό Φοιτητικό Διαγωνισμό Ιδεών για τον επανασχεδιασμό της βάσης του αγάλματος και του χώρου των οστών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναζήτηση σχεδιαστικών προτάσεων και η επιλογή της βέλτιστης Αρχιτεκτονικής λύσης, για τον επανασχεδιασμό του βάθρου και τη βάση του ανδριάντα του Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως, ώστε να προβάλλεται πέρα από το γλυπτό του έφιππου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, η υπόμνηση των ενταφιασμένων οστών του.
Το αντικείμενο της μελέτης θα επικεντρωθεί στο μνημείο και την εξασφάλιση της επισκεψιμότητάς του από τον εγγύς περιβάλλοντα χώρο που το περιβάλλει και δεν θα επεκταθεί σε ευρύτερη περιοχή της πλατείας, καθότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Οι προτάσεις των διαγωνιζομένων θα συμβάλουν στην λειτουργική και αισθητική αξιοποίηση - αναβάθμιση του μνημείου αλλά και του ευρύτερου χώρου της πλατείας ενώ το μελλοντικό έργο θα καταστήσει το χώρο χαρακτηριστικό στοιχείο σηματοδότησης της πόλης.
Αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι η διατύπωση ιδεών για την αξιοποίηση του μνημείου από αρχιτεκτονική, αισθητική λειτουργική και περιβαλλοντική άποψη, κατά τρόπο που να ικανοποιούνται οι στόχοι που περιγράφονται παραπάνω

Περισσότερα, διαβάστε εδώ: https://diavgeia.gov.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...