Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι δικηγόροι Κωστόγιαννης και Αλουπογιάννης μιλούν για τα προβλήματα στη χωματερή του Αγίου Βλάση (vd)

Οι δικηγόροι Κωστόγιαννης και Αλουπογιάννης μιλούν για τα προβλήματα στη χωματερή του Αγίου Βλάση (vd)

Προσωρινά, ως τις 12 Σεπτεμβρίου, διεκόπη το δικαστήριο που θα εκδίκαζε την υπόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής του Αγίου Βλάση. Η διακοπή αφορούσε ένα νόμιμο κώλυμα που υπήρχε στην πλευρά του δικηγόρου του Δήμου Τρίπολης κ. Θάνου Καρνέζη.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Αλουπογιάννης, ο οποίος εκπροσώπησε την επιτροπή κατοίκων που ζητά το κλείσιμο της χωματερής, τόνισε ότι «υπάρχει μία δικαστική απόφαση που προβλέπει ότι ο χώρος στον Άγιο Βλάση θα λειτουργήσει ως χώρος μεταμόρφωσης απορριμμάτων, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2017.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40.000 τόνοι απορριμμάτων, δηλαδή δεν είναι πια χώρος μεταμόρφωσης, απλώς εναποτίθενται εκεί τα σκουπίδια, το Υγειονομικό κάνει επισημάνσεις για κινδύνους στη δημόσια υγεία, η περιφέρεια βάζει πρόστιμα, ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο απευθύνθηκαν οι πολίτες λέει ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η χωματερή. Η λύση του Μεγαβουνίου καθυστερεί και τη στιγμή αυτή η δημοτική αρχή ζητά να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να συνεχίσει να λειτουργεί ο Άγιος Βλάσης, μέχρι να ολοκληρωθεί η λύση στο Μεγαβούνι που δεν ξέρουμε πότε. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η παράνομη χωματερή, βρίσκεται κοντά υδραγωγείο, η πηγή Μάνα, κατοικίες, στρατόπεδο, νοσοκομείο και πρόκειται για μία επιδεινούμενη συνεχώς κατάσταση. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να βρει μία νόμιμη λύση.»

Ο Δικηγόρος Δημήτρης Κωστόγιαννης εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες του ακινήτου που έχει μισθωθεί στον Άγιο Βλάση και είπε: «Δυστυχώς οι όροι του συμφωνητικού δεν τηρούνται από τον Δήμο Τρίπολης και για το λόγο αυτό έχουν ασκηθεί τρεις αγωγές που οι δύο θα εκδικαστούν το Νοέμβριο και η Τρίτη στις 15 Δεκεμβρίου 2017. Υπάρχει πρόβλημα με το περιβάλλον και περιμένουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...