Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άλωση | Εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις με θετικές κρίσεις αλλά και κριτική για το κόστος των 72.000 €!

Άλωση | Εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις με θετικές κρίσεις αλλά και κριτική για το κόστος των 72.000 €!
Στις 72.934,25 ευρώ είναι το κόστος που έχει προϋπολογιστεί για τις φετινές εκδηλώσεις της Άλωσης που θα γίνει 22 με 24 Σεπτεμβρίου.
Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
 
Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι πάμε σε μία ποιοτική επέτειο και μακάρι το αποτέλεσμα να δικαιώσει αυτούς που το σχεδίασαν.
Είναι άκομψο πριν καν αποφασίσουμε για τις εκδηλώσεις, να έχουν ήδη μοιραστεί οι προσκλήσεις.
 Ελπίζω οι εκδηλώσεις να είναι αντάξιες της επετείου, θεωρώ ότι είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και κατ’ αρχήν εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που αν και πάλι καθυστερημένα έφτασε να συζητηθεί.
Δεν πρέπει πάντως να φτάσουμε στα περυσινά φαινόμενα όταν σε αναφορά μας για τα ποσά που στοίχισε η εικόνα και ο ήχος, ο Αντιδήμαρχος είχε πει ότι για την ποιότητα θα μιλήσει η εικόνα και ο ήχος. Εγώ δεν είδα να μιλήσει τίποτα. Ελπίζω να υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία φέτος και κάνουμε αναθέσεις, αυτά τα χρήματα να μείνουν στην πόλη. Όταν δω να αναβαίνουν στη Διαύγεια οι προμηθευτές, ελπίζω να δικαιωθώ. Αλλιώς, θα συμπεριφερθώ ανάλογα με πέρυσι.»
 
Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι η εκδήλωση του 2015 για ην Άλωση κόστισε 42.000, του 2016 κόστισε 55.000 και φέτος 72.000. Δεν ξέρω αν φέτος σε σχέση με πέρυσι αξίζουν οι εκδηλώσεις.
Φέτος, βλέπουμε ότι υπάρχει μια καινούργια εκδήλωση, το χορόδραμα, το Σάββατο το βράδυ, διαβάζοντας την εισήγηση, έχει ενδιαφέρον διότι πάει να γίνει ουσιαστικά μία αναπαράσταση. Επειδή, οι εποχές είναι πολύ κρίσιμες, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και κάθε ευρώ που ξοδεύουμε, να πιάνουν τόπο. Μακάρι, η εκδήλωση αυτή να είναι κάτι διαφορετικό και έχει ποιότητα.
Όμως, ήθελα να ρωτήσω τον κ. Αντιδήμαρχο τι ποσά πάνε για κάθε εκδήλωση. Βλέποντας ότι ηχητική και φωτιστική κάλυψη να φτάνει τις 20.000 ευρώ, θεωρώ πολύ υψηλό το ποσό, βλέπω αμοιβές καλλιτεχνών που ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ. Πόσοι είναι οι καλλιτέχνες που θα πάρουν τόσα χρήματα. Τα ποσά είναι υπερβολικά. Βλέπω ότι επιμένουμε στο ίδιο πρόσωπο που διοργανώνει τις εκδηλώσεις αυτές, τον κ. Λεμπέση. Εμφανίζεται και μία Χορωδία του Λαυρίου που είναι ο κ. Λεμπέσης, τι θα προσφέρει αυτή η  χορωδία;
Το τερματίσαμε, φτάσαμε 75.000 ευρώ όταν έχουμε τεράστια προβλήματα καθημερινότητας στον δήμο μας.
 
Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «η αδελφή μου Δήμητρα από την Αρκαδιανή, μου είπε να μεταφέρω τα συγχαρητήρια μου στον κ. Βρέντα για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις πρόβες. Η ένστασή μου είναι μόνο για ένα πράγμα. Έχω ένα θέμα με τον κ. Λεμπέση. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά τον ακούσω και βγάζω σπυριά, δεν μπορεί συνέχεια να παίρνει χρήματα. Τα ηχητικά θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τους δικούς προμηθευτές σε μεγάλο βαθμό.»
Στη δευτερολογία του είπε ότι δεν πήρε απαντήσεις.
 
Ο Γιάννης Λάζαρης είπε ότι «βλέποντας τον προϋπολογισμό, νομίζουμε ότι ζούμε σε άλλες εποχές. Την οικονομική κατάσταση, την ξέρετε καλά. όταν φτάνουμε σε αυτά τα ποσά, ξεφεύγουμε από τα όρια. Δεν μπορώ να καταλάβω 12.400 για φωτισμό. Φοβούμαι ότι μας αλλάζετε τα φώτα. Τα ηχητικά είναι 6.200 για την Πλατεία, μας τρομάζει ότι η ηχητική κάλυψη των δοκιμαστικών δράσεων 1000 ευρώ. Καινούργιο είναι αυτό; Κάτι δε πάει καλά εδώ. Δεν το έχω ξαναδεί να πληρώνουμε στις πρόβες. Ευχόμαστε να πετύχει. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα, οι προσκλήσεις φτάνουν τα 1.500 ευρώ.»
 
Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «η επέτειος είναι κορυφαίο γεγονός για την Ελλάδα και την Ευρώπη τότε. Ένα τέτοιο γεγονός θέλουμε να το γιορτάσουμε για να περάσει το μήνυμα ότι κανένας δυνάστης δεν είναι ανίκητος. Θα εμπορευματοποιήσουμε τους αγώνες για  αφήσουν κάποια λεφτά στην πόλη ή το κάνουμε για να επαναστατεί ο λαός σε ντόπιους και ξένες δυνάστες; Για το οικονομικό κομμάτι, τέτοια ποσά δεν δικαιολογούνται, όταν στενάζει ο κόσμος. Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό.»
 
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΕΝΤΑ
 
Ο κ. Βρέντας πήρε το λόγο και είπε ότι για τον ήχο ο επαγγελματίας που παίρνει μέρος είναι  ο κ. Σμυρνιώτης και ο κ. Παπουτσάκης καλύπτει τα φώτα. Για τα 1000 ευρώ για τις δοκιμές, είναι άλλος ένας επαγγελματίας της πόλης μας, διότι οι πρόβες γίνονται στο στάδιο της πόλης.
Για τον κ. Λεμπέση, επειδή έχουμε μία μεγάλη γνωριμία και είναι ένας από τους αξιόλογους ανθρώπους, αποφάσισε φέτος να γράψει ο ίδιος τη μουσική για το χορόδραμα, δεν μπορούσαμε να του αρνηθούμε. Η αμοιβή του για όλο αυτό, είναι 1000 ευρώ. Για τον κ. Λεμπέση έχω πει ότι μπορούν να έρθουν όλοι οι σύμβουλοι να ψάξουν τα τιμολόγια, για να δουν από πού πληρώνεται και πόσα. Έρχεται από την Αθήνα για να μας προσφέρει όσα μας προσφέρει μέχρι τώρα ποιότητα του είναι εξαιρετική  για αυτό τον εμπιστευτήκαμε φέτος να γράψει τη μουσική για το χορόδραμα. Επιπλέον, έχουμε την έγκριση και μιας μεγάλης χορογράφου στην Ελλάδα.
Η Άλωση της Τρίπολης είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλο το Έθνος μας. Πρέπει να την κάνουμε Εθνική εορτή.
Έρχεται η αδελφοποιημένη πόλη της Πάφου, άρα ανοίγουμε ένα διάδρομο για τον τουρισμό, έρχονται σύνολα από τη Σπάρτη και τη Χαλκίδα. Σύλλογοι Κολοκοτρωναίων από τη Χαλκίδα, του Λαυρίου και άλλων πόλεων θέλουν να έρθουν να παρελάσουν.
Οι εκδηλώσεις φτάνουν τις 24.000 ευρώ. Ο κ. Πετρολούκας Χαλκιάς παίρνει 5.500 ευρώ.
Για τα ξενοδοχεία πήραμε προσφορές από όλους.»
 
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος έπρεπε να έχουμε πάρει παράδειγμα από το Μεσολόγγι και τις εκδηλώσεις που γίνονται για την Έξοδο. Οι εκδηλώσεις και ο προϋπολογισμός έπρεπε να ψηφιστούν ομόφωνα. Και να προσπαθήσουμε ο εορτασμός να ακουστεί στη χώρα. Κι αν υπήρχαν προτάσεις από την αντιπολίτευση, δεν νομίζω ότι ο κ. Βρέντας δεν θα άκουγαν. Για το κόστος έγινε κριτική και για τη Λευκή Νύχτα, αλλά το κόστος επέστρεψε στην τοπική αγορά.
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Για την αναμόρφωση προϋπολογισμού ψήφισαν ναι οι παρατάξεις Παυλή, Τζιούμη Τσιαμούλο και όχι οι παρατάξεις άχαρη και Νικολάου
Για το δεύτερο θέμα που αφορά τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, υπέρ η παράταξη Παυλή, όχι ψήφισε ο Τυροβολάς, παρών ψήφισε ο Σμυρνιώτης, Εικοσιδέκα και ο Κοσκινάς όχι ο Ταλούμης, παρών ψήφισε η παράταξη Τζιούμη, η παράταξη Τσιαμούλου, όχι η παράταξη Λάζαρη και όχι η παράταξη Νικολάου.
Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκαν και τα δύο θέματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...