Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας | Διαμαρτυρία κατοίκων στην Τρίπολη - Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος (vd)

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας | Διαμαρτυρία κατοίκων στην Τρίπολη - Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος (vd)

Κάτοικοι από την περιοχή του Σεχίου διαμαρτυρήθηκαν, το πρωί της Κυριακής, στην Αγία Βαρβάρα, για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Διατράνωσαν την αγανάκτησή τους για τις κεραίες που βρίσκονται στην οδό "Καραΐσκάκη" και είναι καμουφλαρισμένες, όπως είπαν. "Μπροστά στην υγεία μας, δεν λογαριάζουμε τίποτα. Καλύτερα να πάμε ζωντανοί στη φυλακή, παρά στον Άδη, νεκροί" έλεγε κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία για την υγεία τους από τη λειτουργία των κεραιών και τόνισαν ότι πολύ κοντά βρίσκονται σχολεία, παιδικές χαρές και εκκλησίες. Υπογράμμισαν μάλιστα ότι το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ένταση της ακτινοβολίας, αλλά ότι βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές και κοντά σε σχολεία με μικρά παιδιά. 

"Το θέμα δεν είναι μόνο της γειτονιάς, αλλά όλης της πόλης. Οι κεραίες αυτές έπρεπε να βρίσκονται στο βουνό, όχι στις ταράτσες. Το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε ομαδικά και χωρίς έκτροπα" είπε ο Θανάσης Καλοπίσης. 

Στο πλευρό τους ήταν και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής τον οποίο ευχαρίστησαν οι κάτοικοι της περιοχής, δημοσίως για τη στάση του. Ο κ. Δήμαρχος μίλησε για δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων, τονίζοντας ότι "το να εγκατασταθεί μία κεραία, δεν είναι αρνητικό, αλλά όταν οι κεραίες είναι συγκεκαλυμμένες, ίσως να συμβαίνουν πράγματα που δεν είναι ελέγξιμα.  Με τον τρόπο που λειτουργεί κι εφόσον ευσταθούν αυτά που λένε οι πολίτες, ο Δήμος αναλαμβάνει την ευθύνη του για τον έλεγχο όλων των κεραιών στην πόλη. Διότι πάνω απ΄ όλα είναι η υγεία των κατοίκων. Θα έρθει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα πάρουμε απόφαση να γίνει έλεγχος σε όλες τις κεραίες. Πρέπει να υπάρχουν όρια ασφαλείας. Θα το φέρω στο δημοτικό συμβούλιο με συγκεκριμένη εισήγηση και θα γίνει έλεγχος από την πλευρά του δήμου για να δούμε ποια είναι τα όρια που εκπέμπουν αυτές οι κεραίες, αλλά το ζήτημα είναι να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα υγείας σε κανέναν συμπολίτη μας".

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΠΥΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΕΡΑΙΩΝ 

Για τη συγκεκριμένη οδό στην Τρίπολη, η Ενημερωτική Πύλη Κατασκευών Κεραιών (keraies.eett.gr) δίνει κωδικούς για δύο κεραίες, για την οποία η μία θέση είναι αδειοδοτημένη και για την άλλη θέση έχει κατατεθεί από την εταιρία δήλωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας που εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για Εγκαταστάσεις Κατασκευών Κεραιών Χαμηλής Ηλεκτρομαγνητικής Περιβαλλοντικής Όχλησης (ΕΚΚΧΟ).
Την άδεια κατασκευής της κεραίας, μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ: https://diavgeia.gov.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 σχόλια

  • ααα
    ααα Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 12:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώραα που εμφανίστηκε ο Παυλής φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ε;

  • ΓΙΩΤΑ
    ΓΙΩΤΑ Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 12:00 Σύνδεσμος σχολίου

    οι εταιρείες μπορούν νά βρούν άλλο τρόπο αναμετάδοσης αλλά δέ τό κάνουν γιατί κοστίζει .όλοι πρέπει νά αντισταθούν ,άν δέν τό κάνουμε θά έχουμε σοβαρές επιπτώσεις στήν υγεια μας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 20:49 Σύνδεσμος σχολίου

    όλοι χρησιμοποιουμε κινητά ,αλλά κανείς δεν θέλει τις κεραίες στην περιοχή του

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...