Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκεντρωμένη Διοίκηση | Θετική απόφαση για διαχείριση αποβλήτων κατεδαφίσεων στη θέση «Περιστέρια»

Αποκεντρωμένη Διοίκηση | Θετική απόφαση για διαχείριση αποβλήτων κατεδαφίσεων στη θέση «Περιστέρια»

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της δραστηριότητας «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης ΑΕΚΚ & λοιπών στερεών με επικίνδυνων αποβλήτων» ιδιοκτησίας κ. Ηλία Χασάπη, στη θέση «Περιστέρια». (Για το θέμα αυτό, είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, λίγο καιρό πριν - Δείτε εδώ)

Η δραστηριότητα αφορά την επεξεργασία [ανάκτηση (R) και διάθεση (D) κατά το Ν.4042/12] αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ). Η ετήσια δυναμικότητα της δραστηριότητας εκτιμάται σε 100.000 tn αποβλήτων. 

Κατά την είσοδό τους τα απόβλητα υποβάλλονται σε έλεγχο και ζύγιση σε γεφυροπλάστιγγα. Στον εξοπλισμό ελέγχου περιλαμβάνεται φορητή μονάδα εντοπισμού εκπομπών ραδιενέργειας. Η εκφόρτωση των αποβλήτων θα γίνεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο υποδοχής με τσιμεντοστρωμένο δάπεδο εμβαδού 700,112.

Ο χώρος ταφής (κατηγορίας: ΧΥΤ Αδρανών Αποβλήτων) εκτιμάται ότι έχει αποθηκευτική ικανότητα: 860.000 tn αποβλήτων και διάρκεια ζωής 35έτη, με βάση την εκτιμώμενη ετήσια δυναμικότητα της δραστηριότητας.

Παραγόμενα πρόίόντα: Από την εργασία ανάκτησης αποβλήτων (R5) παράγονται αδρανή υλικά όπως: εμπορικό πρόίόν 3Α, σκύρα, άμμος, κεραμικά υλικά επιχώσεων, χώμα για επιχώσεις, καθαρά χώμα, τα οποία Θα συγκεντρώνονται σε κατάλληλα διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο με τσιμεντοστρωμένο δάπεδο εμβαδού 1.000m, χύδην σε κωνοειδείς σωρούς. 

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ

Το γήπεδο της δραστηριότητας του Θέματος βρίσκεται σε εκτός σχεδίου, μη δασική περιοχή, για την οποία δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες χρήσεις γης και η οποία δεν εμπίπτει στο δίκτυο Natura 2000, ούτε χαρακτηρίζεται ως γη υψηλής παραγωγικότητας.

Σε απόσταση 1km από το γήπεδο της δραστηριότητας βρίσκεται τούρκικη δεξαμενή επεξεργασίας νερού καθώς και η υδρογέφυρα μεταφοράς νερού από τους Κήπους του Βαλτετσίου (υπ' αριθμ. ΙΙΙ-12 ως άνω σχετική). Το γήπεδο της δραστηριότητας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων, βρίσκεται σε περιοχή που ανήκει στο Υπόγειο Υδατικό Σύστημα Αν. Αρκαδίας-Δυτ. Αργολίδας με κωδικό Ε10300020, που εντάσσεται στο μητρώο προστατευόμενων περιοχών πόσιμου ύδατος. Με την υπ' αριθμ. 195904/23-08-2017 (ΦΕΚ 241ΑΑΠ) Απόφαση του Συντονιστή Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. το γήπεδο του κυπάρου Β έχει κηρυχτεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την απόκτηση της αναγκαίας έκτασης για την εκτέλεση του έργου Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Πλατώματος στο Δήμο Τρίπολης.

Για το περιβάλλον της περιοχής εγκατάστασης της δραστηριότητας δεν καταγράφονται επιπλέον ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που χρήζουν περαιτέρω προστασίας. 

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...