Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιόρτασε η Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας (εικόνες)

Γιόρτασε η Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας (εικόνες)

Την Πέμπτη 5η και την Παρασκευή  6η Σεπτεμβρίου 2013,  εόρτασε με κάθε λαμπρότητα η Σεβασμία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας, την μνήμη του Προφ. Ζαχαρίου Πατρός του Ιωάννου του Προδρόμου και την  Ανάμνηση του εν Χώναις  Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

        Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  πλαισιούμενος  από Κληρικούς  της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καλλικέλαδους  Ιεροψάλτες,   προσκυνητές και φίλους   της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε  στο Πανηγυρικό Εσπερινό και  ομίλησε στην ομήγυρη κάνοντας μνεία στην λαμπρή Ιστορία της Μονής και τον δύσκολο αγώνα που κάνει η Ιερά Μητρόπολη ώστε να περατωθούν οι απαραίτητες εργασίες ανακαινίσεως της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος  τέλος  ευχήθηκε  σε όλους Χρόνια Πολλά και ευλογημένα και προσευχήθηκε να αξιωθούμε του χρόνου άπαντες να βρεθούμε στην Πανήγυρη της Μονής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού ακολούθησε ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, ανήμερα δε  της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  

Δοξολογούμε τον Πανάγαθο Θεό και  ευχαριστούμε τον Άγιο Ιωάννη τον Προφήτη και Πρόδρομο, που μας  αξίωσε και φέτος να βρεθούμε στον Αγιασμένο χώρο, σε αυτή την Σεβάσμια Ιερά Μονή Προδρόμου Κυνουρίας.

                                    + Ιερεύς  Ιωάννης  Κ.  Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...