Το κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός της Μεσογείου πέρασε από το Παράλιο Άστρος (εικόνες)
 
 
															
						Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 15ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας για catamaran κρουαζιέρας. Το 15ο Catamarans Cup Ιnternational είχε τεθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.
Η εκκίνηση του εξαιρετικά δημοφιλή αγώνα δόθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου από τον Άλιμο με επόμενες στάσεις τον Πόρο και το Πόρτο Χέλι, Παράλιο Άστρος και Ναύπλιο.
Στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους κατέφθασαν τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 28 Οκτωβρίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα πληρώματα απόλαυσαν ένα πάρτι καλωσορίσματος όπου, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης βράβευσε τους νικητές της ημέρας.
Το πρωί της Τετάρτης τα σκάφη αναχώρησαν για το Ναύπλιο όπου ήταν και ο τελικός προορισμός τους.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι μαγευτικές και ιδιαίτερα δημοφιλείς τοποθεσίες του Αργολικού και Σαρωνικού κόλπου είχαν την τιμητική τους και οι διαδρομές προσέφεραν ιστιοδρομίες γεμάτες δράση και ακόμη περισσότερη διασκέδαση.
Το Catamarans Cup έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια σε μια διεθνή κοινότητα, όπου ιστιοπλόοι, οικογένειες και νέοι λάτρεις της θάλασσας μοιράζονται το ίδιο πάθος: την αγάπη για την ιστιοπλοΐα και την ελευθερία που προσφέρει το ταξίδι.
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Το διεθνές ιστιοπλοϊκό γεγονός Catamarans Cup πέρασε και φέτος από το λιμάνι του Παραλίου Άστρους, γεμίζοντάς το με χρώματα, πανιά και παλμό από όλον τον κόσμο! Είναι χαρά και τιμή μας να φιλοξενούμε μια τόσο σημαντική διοργάνωση που προβάλλει την ομορφιά της ελληνικής θάλασσας και του τόπου μας. Το Παράλιο Άστρος δείχνει για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον θαλάσσιο τουρισμό και την ιστιοπλοΐα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές, στους ιστιοπλόους και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη στιγμή για τον Δήμο μας!»




Σχετικά Άρθρα
- Κασιδιάρης στο Εφετείο: "Η δολοφονία Φύσσα δολοφόνησε εμένα και τη Χρυσή Αυγή, έξι χρόνια είμαι στις φυλακές"
- Γάλλοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το 9ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης (εικόνες)
- Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Βλάσης: "Ανοίγουμε νέα σελίδα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα"
- Κανελλόπουλος: "Το κολυμβητήριο στις αρχές του 2026 θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά"!
- Σμυρνιώτης: "Επί της ουσίας η Δημοτική Αρχή λέει ότι το κολυμβητήριο δεν θα λειτουργήσει ποτέ"!





