Menu
RSS
Κυριακή, 07/06/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

O Νίκας ζητά επίσημα από το Υπουργείο Υγείας: "Ορίστε το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοϊό"!

O Νίκας ζητά επίσημα από το Υπουργείο Υγείας: "Ορίστε το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοϊό"!

Τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή που απέστειλε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη αντίστοιχα.

Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης, το αίτημα βασίζεται στο γεγονός ότι στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια -στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οποία- “καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Ελλαδικού χώρου, τόσο γεωγραφικά σε επίπεδο έκτασης και αποστάσεων, όσο και χωρικών αρμοδιοτήτων καθώς αναφέρεται σε 4 Περιφέρειες της χώρας μας”, υπάρχουν δύο μόνο νοσοκομεία αναφοράς, ένα βασικό στο Ρίο της Πάτρας και ένα αναπληρωματικό στα Γιάννενα.

Ο Π. Νίκας εκτιμά, ότι ο ορισμός του Παναρκαδικού ως νοσοκομείου αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, “θα θωρακίσει έτι περαιτέρω την αντιμετώπιση της νόσου Covid 19 και συγχρόνως την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας”.

Αναλυτικά, στην επιστολή του, ο περιφερειάρχης σημειώνει:

“Αξιότιμε κ. υπουργέ

Οπως γνωρίζετε, με τη σχετική σας ανακοίνωση τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Sars cov 2 είναι 13 υγειονομικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Τα 13 νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαθέτουν εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να αντιμετωπίσουν κρούσματα ή ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού. Επίσης ως “αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς”, ορίζεται το νοσοκομείο που βρίσκεται σε ετοιμότητα να υποδεχθεί περιστατικά του κορωνοϊού, όταν το “βασικό νοσοκομείο αναφοράς”, θα εμφανίζει πληρότητα.

Το νοσοκομείο που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και το νοσοκομείο που βρίσκεται σε ετοιμότητα ως αναπληρωματικό, είναι τα εξής:

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια» και Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Στα παραπάνω νοσοκομεία έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η 6η ΥΠΕ καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Ελλαδικού χώρου τόσο γεωγραφικά σε επίπεδο έκτασης και αποστάσεων, όσο και χωρικών αρμοδιοτήτων καθώς αναφέρεται σε 4 Περιφέρειες της χώρας μας.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε να εξετάσετε τον ορισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως Νοσοκομείου αναφοράς του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου, καθώς θα θωρακίσει έτι περαιτέρω την αντιμετώπιση της νόσου Covid 19 και συγχρόνως την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας θα σταθούν αρωγοί με κάθε τρόπο και μέσο σε μια τέτοια κίνηση παραμένοντας στη διάθεση του υπουργείου σας στο πλαίσιο της αγαστής και απαραίτητης συνεργασίας μας”.

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ:

Επιστολή Περιφερειάρχη στον υπουργό και στον υφυπουργό Υγείας

3 σχόλια

 • Arcas
  Arcas Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 10:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει κακόγουστη πρωταπριλιάτικη φάρσα, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι!
  - Με ποιο σκεπτικό ο κ. Νίκας ζητά να οριστεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ως Νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19? Γνωρίζει τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό? Γνωρίζει ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου λειτουργεί στα όρια της?
  - Ποιοι επιστημονικοί φορείς του Παναρκαδικού Νοσοκομείου έδωσαν το πράσινο φως στον Διοικητή και τελικώς στον κ. Νίκα για τέτοια εισήγηση?
  - Γιατί δεν ορίζεται το πολυδιαφημισμένο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19, ώστε να καλύπτει τον κεντρικό και νότιο τομέας της Πελοποννήσου και να μοιραστούν οι αποστάσεις, εφόσον τον βόρειο τομέα καλύπτει το Πανεπιστημιακό Πατρών? Μήπως τελικά το νοσοκομείο Καλαμάτας τελεί υπό την προστασία του κ. Νίκα?
  - Έχει γίνει αντιληπτό από τους "αρμόδιους" ότι εφόσον το Παναρκαδικό γίνει κέντρο αναφοράς για Covid-19, θα υποβαθμιστούν σε καίριο βαθμό όλες οι υπόλοιπες ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες του?

  Ας αναλογιστούμε λοιπόν και ας δούμε πέρα από το τυράκι...

 • κ
  κ Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 23:35 Σύνδεσμος σχολίου

  Γιατί να μην ορίσουν το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, μιας και η Μεσσηνία έχει τα περισσότερα κρούσματα?

 • Απληρωτος
  Απληρωτος Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 23:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Σε πρώτο επίπεδο ο Νικάς να δώσει τα χρηματα που χρωστάει σε εργαζόμενους,των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει από το Φεβρουάριο.
  ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕΕ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...