Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «μυστικό» για να απολυμαίνεις το κινητό σου σωστά με τα υγρά μαντηλάκια (vd)

Το «μυστικό» για να απολυμαίνεις το κινητό σου σωστά με τα υγρά μαντηλάκια (vd)

Αν πριν από την καραντίνα δεν ανήκες στους ανθρώπους που ασχολούνται σθεναρά με την καθαριότητα και την απολύμανση, τώρα δεν μπορεί παρά να έχεις γίνει. Η πανδημία του κορονοϊού μας έπιασε όλους προ εκπλήξεως και η ταχύτητα εξάπλωσής του έχει καταστήσει την επιβολή των ανάλογων μέτρων αναγκαία.

Μικρόβια και μικροοργανισμοί βρίσκονται σε κάθε είδους επιφάνεια. Σε άλλες περισσότερο, σε άλλες λιγότερο. Κι εκεί που οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι η τουαλέτα και συγκεκριμένα το κάθισμα είναι αυτό που λογικά συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά, το State Food Safety έρχεται να πει ότι όχι μόνο αυτό δεν ισχύει, αλλά μιλάμε για μία αναλογία του τύπου 1.201 βακτήρια ανά ίντσα για το κάθισμα και 25.127 για το κινητό. Σοκ;

Παρά τις αρχικές οδηγίες που ήθελαν να απολυμαίνουμε το κινητό με ένα μαλακό ύφασμα κι ένα μείγμα από νερό και οινόπνευμα, το Time αναφέρει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι τα απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν 70% αλκοόλ.

Πέρα από το ότι είναι αποτελεσματικά, είναι και πρακτικά, γιατί μπορείς να τα έχεις μαζί σου ανά πάσα στιγμή και να τα χρησιμοποιείς όποτε θεωρείς ότι υπάρχει ανάγκη.

Στο Apartment Therapy, όμως, αναφέρεται ότι για να πετύχουν στην απολύμανση πρέπει να ακολουθείς ακριβώς τις οδηγίες του κατασκευαστή τους. Για παράδειγμα, μπορεί να αναγράφεται ότι η επιφάνεια πρέπει να παραμείνει υγρή με το υλικό τους για 4 λεπτά.

Αλλά επειδή οι περισσότεροι δε χρονομετρούν την ώρα που καθαρίζουν, για να αποφευχθεί η διασπορά μικροβίων, συνίσταται με το που χρησιμοποιείς το οποιοδήποτε μαντηλάκι, να το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια.

Ακόμα και να τα χρησιμοποιείς, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσουν το νερό και το σαπούνι, που είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος απολύμανσης, τουλάχιστον όσον αφορά στα χέρια.

https://www.queen.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...