Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσιόδρας και Αρκαδία | Όλα όσα συνδέουν τον Καθηγητή με την περιοχή μας!

Τσιόδρας και Αρκαδία | Όλα όσα συνδέουν τον Καθηγητή με την περιοχή μας!

Είναι το πρόσωπο των ημερών. Ο πρωταγωνιστής κάθε απόγευμα στην ενημέρωσή μας για τις εξελίξεις με το Νο1 ζήτημα που δεν είναι άλλο από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με την ήρεμη φωνή του και με την «απλή γλώσσα» που χρησιμοποιεί, έχει κερδίσει σχεδόν τους πάντες και τη δεδομένη στιγμή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα στη χώρα.

Ο Καθηγητής έχει μια σημαντική πορεία στην Επιστήμη του, όμως στα πρώτα βήματά του, στην Ιατρική, συνδέθηκε άμεσα με την Αρκαδία.

Εκτός ότι γεννήθηκε στο Νεοχώρι, ένα χωριό στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας, έκανε το αγροτικό του στο Κέντρο Υγείας Άστρους, ενώ συνεργάζεται με πολλά πρόσωπα από την Αρκαδία, κατά τη διάρκεια αυτού του «πολέμου» κατά του κορωνοϊού.

Τα «Παραπολιτικά» προσφάτως ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στον κ. Τσιόδρα, κάνοντας ειδική αναφορά στην καρμική του σχέση με την Αρκαδία.

Έγραφαν: "Η σχέση του καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την Αρκαδία φαίνεται καρμική. Δεν είναι μόνο ότι το χωριό των γονιών του βρίσκεται στα σύνορα Αρκαδίας-Αργολίδας. Το αγροτικό του το έκανε στην Αρκαδία, στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας, ενώ καθημερινά συνεργάζεται με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη που έλκει την καταγωγή του από την ίδιδα περιοχή. Παράλληλα, για την θέση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, προτάθηκε στον Β. Κικίλια από τον βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ και υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού, Κ. Βλάση.

«Ως γιατρός είναι άριστος, με πολλές γνώσεις. Δεκτικός και απλός. Έχει αφιερωθεί στην ιατρική και την οικογένειά του», αναφέρει στα «Π» η κ. Πηγή Περδικάκη, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους. Τα χαρακτηριστικά αυτά φαίνεται να τα έχει εκτιμήσει και ο πρωθυπουργός, γι΄αυτό και δείχνει να τον εμπιστεύεται απόλυτα. Δεν είναι τυχαίο ότι συμμετέχει στις τηλεδιασκέψεις του κ. Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος δεν παραλείπει ποτέ να βρίσκεται κάθε πρωί στη θέση του, στο «Αττικόν», όπου νοσηλεύονται κρούσματα του SARS – COV 2."

2010 | Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τη μητέρα του επισκέφθηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ...

2010 | Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τη μητέρα του επισκέφθηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ...

Ο Αρκάς Ιατρός Αντώνης Γαργαλιώνης γύρισε πίσω στο χρόνο, στο 2010, όταν ο Σ. Τσιόδρας είχε επισκεφθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο...

"Ο καθένας έχει δικαίωμα στην κριτική, έτσι κι εγώ θέλω με τη σειρά μου να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία από αυτόν τον άνθρωπο που ηγείται, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένα έως τώρα μιας τέτοιας τιτάνιας προσπάθειας.
Βράδυ καλοκαιριού του 2010, πρώτος χρόνος ειδικότητας στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης. Ένας τυπάκος με στρογγυλά γυαλιά που κυλούσε το καροτσάκι με μια ηλικιωμένη γυναίκα χτυπάει την πόρτα του μικροβιολογικού.
- «Με συγχωρείτε για την ενόχληση, έχω φέρει αίμα και ούρα για ανάλυση της μητέρας μου που έχει πυρετό».
- «Φυσικά κ. Καθηγητά…» του απάντησα, αφού τον αναγνώρισα από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Τους συνόδευσα από ευγένεια μέχρι το ουρολογικό που τους περίμενε ο ουρολόγος – είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν ο Γρηγόριος Ματάλας– για να κάνει υπερηχογράφημα. Με πολλή προσοχή άκουγε αυτά που έβλεπε ο γιατρός στην οθόνη και αφού βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων μας ρώτησε τη γνώμη μας. Αφού με ευχαρίστησε, με καληνύχτισε, μου ευχήθηκε να έχω μια ήσυχη εφημερία και συνέχισε κυλώντας το καροτσάκι…
Στο πρόσωπο αυτού του ανθρώπου με τις τόσες περγαμηνές, ο οποίος συστήθηκε στα ΤΕΠ ως «συνάδελφος παθολόγος», δεν ζήτησε τραυματιοφορέα για να μεταφέρει τη μητέρα του, και την εμπιστεύτηκε στους τριαντάρηδες ειδικευόμενους της βάρδιας χωρίς να «απαιτήσει» να τη δει κάποιος ειδικός, τιμάται όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που αθόρυβα και με επαγγελματισμό κάνει καθημερινά απλά τη δουλειά του. Επίσης, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι όταν το χαμόγελο σβηστεί από τα χείλη και στενέψουν τα πράγματα, τότε όλοι αυτοί που στα «ταρατατζούμ» είναι πρώτοι κάνουν στην άκρη, και αναλαμβάνει «αυτός που ξέρει τη δουλειά…». Η τόσο μεγάλη δημόσια προβολή που έχει τύχει ο κ. Τσιόδρας είναι, κατά τη γνώμη μου, κέρδος για την κοινωνία μας."

Επιμέλεια κειμένου | www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 23:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Παίζει και το παιχνίδι της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα... Τι θέλεις και τα λες αυτά κ Τσιόδρα αφού ξέρεις ότι δεν σε πιστεύει κανένας; Άσε τους υπουργούς για τα ψέματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...