Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κολχικίνη | Θα χορηγείται σε ασθενείς στο σπίτι – Μειώνει 44% τη θνητότητα και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης

Κολχικίνη | Θα χορηγείται σε ασθενείς στο σπίτι – Μειώνει 44% τη θνητότητα και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης
Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη χορήγηση της κολχικίνης σε θετικούς στην Covid-19 ασθενείς, πριν καταλήξουν στο νοσοκομείο στηρίχθηκε στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της καναδικής μελέτης COLCORONA, στην οποία συμμετείχαν και ελληνικά νοσοκομεία.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της το απόγευμα του Σαββάτου (23/1), η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να εισηγηθεί τη χορήγηση του καρδιολογικού φαρμάκου κολχικίνη, από γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε ασθενείς με Covid-19 στο σπίτι. 

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης COLCORONA, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή (22/1) και αναμένεται να δημοσιευθούν στον επιστημονικό τύπο τις επόμενες μέρες, το δοκιμασμένο φθηνό καρδιολογικό φάρμακο κολχικίνη, μπορεί να επιτύχει μείωση της θνητότητας κατά 44%, της νοσηλείας σε νοσοκομείο κατά 25% και κατά 50% την ανάγκη διασωλήνωσης.

Ουσιαστικά μπορεί να επιτύχει μείωση των επιπλοκών, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης του υπερφλεγμονώδους συνδρόμου

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μελέτης οδήγησαν τους γιατρούς να αποφασίσουν τη διεύρυνση της χρήσης της, εκτός από τα νοσοκομεία και σε ασθενείς που βρίσκονται στο σπίτι, πριν αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα.

https://www.iatropedia.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...