Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξωμήτριος κύηση | Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται; (vd)

Εξωμήτριος κύηση | Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται; (vd)

Η εξωμήτριος κύηση είναι ένα συχνό, πλέον, φαινόμενο, που απασχολεί πολλές γυναίκες, έγκυες και μη.

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος κύριος Ανδρέας Κόμης υποδέχτηκε στο ιατρείο του στην Τρίπολη το «Καλημέρα Αρκαδία» και την Έλλη Αρτοπούλου και μίλησε για το θέμα αυτό.

Ο κ. Κόμης εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει "εξωμήτριος κύηση", ενώ παράλληλα τόνισε τη σημαντικότητα αντιμετώπισής της. Στη συνέχεια, ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διαγνωσθεί μια εξωμήτριος κύηση ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο επόμενο βήμα μετά τη διάγνωση.

«Πρόκειται για μία επείγουσα περίπτωση στην ιατρική γιατί αν παραμεληθεί μπορεί η εξωμήτριος, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται, να σπάσει με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μεγάλη εσωτερική αιμορραγία και να κινδυνεύσει η ζωή της γυναίκας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος μίλησε και για τρόπους αντιμετώπισης αυτού του ιδιάζοντος τρόπου κυοφορίας, όπως είναι η χορηγία φαρμάκων μέσω ένεσης, όπου η κύηση διακόπτεται, ενώ εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους αυτή η μέθοδος είναι προτιμότερη έναντι της επεμβατικής οδού. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπως η προχωρημένη εγκυμοσύνη όπου η επέμβαση αποτελεί μονόδρομο.

Στην ερώτηση που αφορούσε το πόσο είναι εύκολο μετά από την εξωμήτριο κύηση, μια γυναίκα να μείνει έγκυος και πάλι ο κύριος Κόμης απάντησε πως είναι εύκολο μια γυναίκα να μείνει πάλι έγκυος, ωστόσο θα πρέπει να γίνονται συχνοί και τακτικοί έλεγχοι όταν υπάρχει υποψία πιθανής εγκυμοσύνης.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις αναλυτικές δηλώσεις του κύριου Κόμη:

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...