Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: "Δύο νέα ασθενοφόρα αποκτούν σύντομα τα Τρόπαια κι ένα στη Δημητσάνα"!

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: "Δύο νέα ασθενοφόρα αποκτούν σύντομα τα Τρόπαια κι ένα στη Δημητσάνα"!

Το κέντρο Υγείας Τροπαίων αποκτά σύντομα ΔΥΟ ασθενοφόρα καινούρια (και όχι ΕΝΑ) και το κέντρο Υγείας Δημητσάνας ένα. Όπως φαίνεται λοιπόν σύντομα το «σαραβαλάκι» αποσύρεται και επισήμως. Τα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Πάτρα, περίπου εδώ κι ένα μήνα που έγινε  η εισαγωγή τους από το εξωτερικό.

 Στο χώρο του Σταδίου πήγε ειδικά για αυτό το λόγο και είδε τα ασθενοφόρα ο δημοσιογράφος από το Βυζίκι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Βυζικιωτών, η οποία από τις αρχές του καλοκαιριού ξαναέφερε το θέμα, όπως κι άλλοι φορείς, πολίτες και αξιωματούχοι, στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συναντήθηκε μάλιστα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλη ο οποίος του ανέφερε ότι τα ασθενοφόρα για τη Γορτυνία είναι τρία, από τα οποία τα δυο προορίζονται για τα Τρόπαια. Και είναι σύγχρονα. Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από ένα έγγραφο του υπουργείου. Εκεί οφείλεται η καθυστέρηση. Οι πινακίδες θα εκδοθούν από την υπηρεσία στην Πάτρα και δεν πρόκειται να καθυστερήσουν, όπως ανέφερε ο διοικητής. Από την πλευρά του ο φύλακας του σταδίου ανέφερε ότι τα ασθενοφόρα, συνολικά είκοσι για την 6η ΥΠΕ, βρίσκονται εκεί ένα με ενάμιση μήνα.    

Το θέμα της υγείας είναι κορυφαίο για όλες και όλους. Για αυτό και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να την παρέχει σε όλες και όλους τους πολίτες. Δεν θα ασχοληθούμε σήμερα με τη γενική κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά θα σταθούμε στο κέντρο υγείας Τροπαίων Γορτυνίας, που είναι ο τόπος μας και καλύπτει ή καλύτερα οφείλει να καλύπτει τα 49 χωριά της περιοχής, καθώς και το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας που είναι το δεύτερο του δήμου μας και φυσικά συνεργάζεται με τον Τροπαίων έχοντας υπό την ομπρέλα του τα άλλα 20 χωριά της περιοχής.

Τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Τροπαίων είναι πολλά και κάποια δεν είναι καθόλου πρόσφατα. Έχουν προσπαθήσει να τα ελαχιστοποιήσουν αρκετοί. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες φορέων  και πολιτών ουκ ολίγες.

Τους τελευταίους μήνες ασχολήθηκε έντονα με το θέμα η Ένωση Βυζικιωτών, η οποία με κινήσεις της σε αρκετά  μέτωπα ξαναέφερε την υπόθεση του ασθενοφόρου στην κορυφή της επικαιρότητας. Και η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετούς συμπαραστάτες. Γιατί μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η Live συνέντευξη του νεοεκλεγέντος στο Διοικητικό Συμβούλιο δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου στις 8 Ιουλίου 2022 στην πρωινή εκπομπή του καναλιού OPEN έφερε τους φορείς προ των ευθυνών τους. Ακολούθησαν πολλές άλλες δράσεις όχι μόνο δημοσιότητας αλλά και πίεσης της κρατικής μηχανής και το τριήμερο του 15Αύγουστου διοργανώθηκε στα Τρόπαια μπροστά στο Κέντρο Υγείας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στους εκπροσώπους της Ένωσης Βυζικιωτών αλλά και οι πληροφορίες από την Πάτρα, την έδρα της 6ης Υγιειονομικής Περιφέρειας ήταν ότι το θέμα είχε πάρει το δρόμο της επίλυσης.  Φυσικά υπήρχαν στο μεσοδιάστημα πρωτοβουλίες και από πολίτες, πολιτικούς και άλλους φορείς που συνέβαλαν στην αναμενόμενη επίλυση του .

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 19:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλεγα και εγω ο Θεοδωρακόπουλος του Παυλή βοήθησε να έρθουν τα 2 ασθενοφόρα στην Γορτυνία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 16:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Δύο σύγχρονα ασθενοφόρα είπε ο κ.Καρβέλης για τα Τρόπαια...
    κ.Καρβέλη ποιός θα τα δουλέψει,όταν το κέντρο υγείας έχει έναν οδηγό;;
    Όχι επουδενί προεκλογική υπόσχεση.....
    Να μου το θυμηθείτε ότι μια μέρα θα γυρίσουν αν όχι και τα δύο το ένα πίσω στην ΥΠΕ......
    Ωραία διαχείριση και κατανομή γελάνε και τα λιθάρια!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...