Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυβερνητικό παρατηρητήριο: "Νέο εργοστάσιο από την DEMO στην Τρίπολη - 700 θέσεις εργασίας με στόχο τις εξαγωγές"

Κυβερνητικό παρατηρητήριο: "Νέο εργοστάσιο από την DEMO στην Τρίπολη - 700 θέσεις εργασίας με στόχο τις εξαγωγές"
Επενδύσεις μαμούθ στην φαρμακοβιομηχανία, ύψους 358εκ., σε εξέλιξη από την DEMO:
? Νέο εργοστάσιο στην Τρίπολη - 700 θέσεις εργασίας με στόχο τις εξαγωγές
? Κέντρο Έρευνας στην Θεσσαλονίκη - απασχολεί ήδη 45 επιστήμονες
? Δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας στην Αττική
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επενδύσεις «μαμούθ» που έχει ξεκινήσει η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία DEMO και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Μία επένδυση ύψους 356 εκατ. ευρώ που αποτελεί ένα μέρος του πολυδιάστατου επενδυτικού της πλάνου για τη χρονική περίοδο 2021-2027 και θα συμβάλει δραστικά στην ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς εκτός των άλλων θα δημιουργήσει και μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.
Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την έρευνα και ανάπτυξη πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων στο κέντρο στη Θέρμη, πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων στην Τρίπολη και βιοτεχνολογικών φαρμάκων στον Άγιο Στέφανο. Είναι το μεγαλύτερο, σημείωσε, επενδυτικό σχέδιο στο χώρο του φαρμάκου και ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανίας στη χώρα.
Μάλιστα, η DEMO αποκτά την δυνατότητα να παράγει όλες τις φαρμακοτεχνικές μορφές και κατηγορίες ενέσιμων που υπάρχουν σήμερα, ενώ το μέγεθος των παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Τρίπολη είναι τέτοιο που μπορεί να καλύψει το 20% των αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της Ευρώπης για τα προϊόντα που θα παράγει.
Το κέντρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια στη χώρα, επιφάνειας 2.400 τ.μ, και αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου 2021-2017 (που ανακοινώθηκε το Νοέμβριο) περιλαμβάνει επίσης: την επέκταση της παραγωγικής δυναμικής στο Κρυονέρι Αττικής, τέσσερις μονάδες παραγωγής πρώτων υλών και έξι μονάδες παραγωγής τελικού προϊόντος στην Τρίπολη και μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και ΒιοΑκαδημία στην Αττική. Η έναρξη της Βιο-Ακαδημίας προβλέπεται με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ενώ οι επιστήμονες από το εξωτερικό έχουν ήδη αρχίσει να προσλαμβάνονται για το σκοπό αυτό καθώς και για το σχεδιασμό της συνολικής εγκατάστασης.

Κυβερνητικό Παρατηρητήριο 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...