Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μονάδα Κατ΄ οίκον Νοσηλείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο - Αφορά ασθενείς μέσα στα όρια του Δήμου Τρίπολης

Μονάδα Κατ΄ οίκον Νοσηλείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο - Αφορά ασθενείς μέσα στα όρια του Δήμου Τρίπολης

Με απόφαση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Αναστάσιου Τζανή, εγκρίθηκε η δημιουργία Μη Αυτόνομης Μονάδας Κατ΄οίκον Νοσηλείας (ΚΟΝ), η οποία θα υπάγεται οργανικά και λειτουργικά στο Διατομεακό Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου.
Η απόφαση καθορίζει τη διαδικασία λειτουργίας της Μη Αυτόνομης Μονάδας Κατ΄οίκον Νοσηλείας (ΚΟΝ), ως εξής:
Η Μη Αυτόνομη Μονάδα Κατ΄οίκον Νοσηλείας (ΚΟΝ), θα καλύπτει τους νοσοκομειακούς κατακεκλειμένους ασθενείς οι οποίοι θα χρήζουν περαιτέρω ιατρικής και νοσηλευτικής παρακολούθησης για κάποιο χρονικό διάστημα που θα το προσδιορίζει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος ιατρός του ΚΟΝ μετά της έξοδό τους από το Νοσοκομείο και μέσα στα όρια του Δήμου Τρίπολης.
Επίσης, Θα υπάρχουν:
 Δυνατότητα παρακολούθησης από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Φυσιοθεραπευτή σε περιστατικά που χρειάζονται οι υπηρεσίες τους.
 Κάθε περιστατικό θα αξιολογείται και θα δίνονται γραπτές ιατρικές οδηγίες από τον θεράποντα ιατρό για την εξωνοσοκομειακή συνέχιση της θεραπείας του.
 Ωράριο: Πενθήμερη Πρωινή βάρδια εκτός Αργιών.
 Οδηγός και όχημα που θα μεταφέρει προσωπικό και υλικά.
 Τα υλικά και τα φάρμακα θα χρεώνονται από την Προϊσταμένη Ημερήσιας Νοσηλείας στους ασθενείς της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας μετά από ιατρική γραπτή οδηγία του Επιστημονικά Υπεύθυνου ιατρού.
 Τα απόβλητα, εκτός του οικιακού τύπου, θα συλλέγονται από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώνει τη Μονάδα και θα απορρίπτονται στους ανάλογους κάδους (κίτρινους, κόκκινους, κίτρινα κουτιά) και θα απορρίπτονται στα νοσοκομειακά απόβλητα του Νοσοκομείου.
 Το νοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει την Κατ’ οίκον Νοσηλεία, θα είναι ένας υπάλληλος ΠΕ ή ΤΕ Νοσηλευτικής και ένας υπάλληλος ΤΕ Επισκεπτών Υγείας.
 Την ευθύνη λειτουργίας της εν λόγω Μονάδας θα έχουν οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι οριζόμενοι ιατροί.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...