Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναρκαδικό Συνδικάτο Οικοδόμων: "Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού"

Παναρκαδικό Συνδικάτο Οικοδόμων: "Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού"

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δίνει το μεγάλο χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Δημόσιο σύστημα Υγείας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κλινικαρχών, των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας, όλων αυτών που γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τις «ευαισθησίες» τους την περίοδο της πανδημίας που μας πουλούσαν τις υπηρεσίες τους πανάκριβα, με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους και όχι τις ανάγκες του λαού.

Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού. Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ταυτόχρονα μπάζει στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης. Αντί να προσλάβει γιατρούς πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης, αντί να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά σε υλικοτεχνικές υποδομές, φάρμακα και προσωπικό, χειροτερεύει συνολικά τους όρους παροχής Υγείας και πρόνοιας προς το λαό.

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, πρώτα από όλα πλήττει τον ίδιο το λαό,  που θα πεθαίνει στις μακρόχρονες λίστες της αναμονής που θα γίνουν ακόμη χειρότερες.

Αυτά τα μέτρα προωθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές μορφές εργασίας στα νοσοκομεία, δεν «ενόχλησε» τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, αλλά φρόντισε σε κάθε περίπτωση και ανάγκη να θησαυρίζει, όπως αποδείχτηκε στην πανδημία με την χρηματική αποζημίωση στους κλινικάρχες για τη χρήση ιδιωτικών μονάδων εντατικής θεραπείας.

Απαιτούμε:

  • ● Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα
  • ● Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς.
  • ● Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
  • ● Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο Υγείας.

25/11/2022

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Φανός                                                                                                   Νίκος Χείλαρης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...