Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Θα έχουμε μεγάλες ουρές στα επείγοντα» – «Βόμβες» Τζανάκη!

«Θα έχουμε μεγάλες ουρές στα επείγοντα» – «Βόμβες» Τζανάκη!

Για ισχυρή πανδημία του ιού της γρίπης αλλά και άλλων αναπνευστικών ιών προειδοποιεί ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι θα ζήσουμε σοβαρές καταστάσεις με πολύ μεγάλες ουρές στα τμήματα επειγόντων, ενώ σημείωσε ότι ο κορωνοϊός έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς δεν θεωρείται επικίνδυνη μετάλλαξη.

 
«Φέτος θα έχουμε μια ισχυρή πανδημία και του ιού της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιών» προειδοποίησε ο Νίκος Τζανάκης, ενώ εκτίμησε ότι «τους επόμενους δύο μήνες θα ζήσουμε σοβαρές καταστάσεις με πολύ μεγάλες ουρές στα τμήματα Επείγοντων Περιστατικών των νοσοκομείων και πολλές επισκέψεις στους ιδιώτες συναδέλφους». «Ο κορονοϊός μπορώ να πω ότι είναι σε δεύτερη μοίρα και μόνο σε ειδικά άτομα μας απασχολεί κλινικά. Οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο είναι ασθενείς που έρχονται για άλλα προβλήματα και ανακαλύπτονται με κορονοϊό. Επομένως εφέτος θα έχουμε μια ισχυρή πανδημία και του ιού της γρίπης αλλά και άλλων αναπνευστικών ιών.
 
Έβαλα το RSV γιατί είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και προκαλεί προβλήματα στα παιδιά. Πού οφείλεται αυτό; Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές. Ποια είναι αυτή διαφορά; Η διαφορά ότι το ανοσοποιητικό μας βρίσκεται απροετοίμαστο γιατί δεν ήρθε τις προηγούμενες χρονιές σε επαφή για τρία χρόνια με αυτά τα παθογόνα, με συνέπεια να είναι απροετοίμαστο, να μην είναι σε εγρήγορση και να δημιουργούνται κλινικές εικόνες βαρύτερες, που διαρκούν περισσότερο, ενώ κάποιοι άνθρωποι χρειάζεται να τους φροντίσουμε στο νοσοκομείο».
 
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «ιδιαιτέρως για τα παιδιά κάτω των 4-5 ετών, θα πρέπει να πούμε ότι αυτά είναι εντελώς παρθένα φέτος στην έκθεση στους ιούς αυτούς, διότι γεννήθηκαν μέσα στην πανδημία, έζησαν μέσα στην κοινωνική αποστασιοποίηση, με συνέπεια το ανοσοποιητικό τους να είναι κυριολεκτικά παρθένο. Συνεπώς, έχει εξήγηση η φετινή έξαρση και φοβάμαι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα ζήσουμε σοβαρές καταστάσεις με πολύ μεγάλες ουρές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και πολλές επισκέψεις στους ιδιώτες συναδέλφους. Επομένως, πρέπει όλοι να οργανωθούμε, ιδιαίτερα τα νοσοκομεία στο να έχουμε ένα πολύ δύσκολο δίμηνο, αρχής γενομένης βέβαια εδώ και μερικές μέρες».

https://www.aftodioikisi.gr/

1 σχόλιο

  • ΒτΒ
    ΒτΒ Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 15:41 Σύνδεσμος σχολίου

    γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμα για διασπορά ψευδών ειδήσεων ; (!) τι εννοείτε έχει "ακαταδίωκτο" ; από που το ψώνισε ; ΛοΛ καμία σωτηρία !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...