Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοβαρά προβλήματα για τα Κέντρα Υγείας στην Αρκαδία | Δεν βγαίνουν οι εφημερίες, ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς κι άγονες προκηρύξεις (vd)

Σοβαρά προβλήματα για τα Κέντρα Υγείας στην Αρκαδία | Δεν βγαίνουν οι εφημερίες, ασθενοφόρα χωρίς οδηγούς κι άγονες προκηρύξεις (vd)

Τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας της Αρκαδίας συζητήθηκαν την Παρασκευή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ύστερα από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Μία ερώτηση στην οποία πήγε στη Βουλή και έδωσε απαντήσεις ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλέυρης.

Στην πρωτολογία του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε: «Από την Παρασκευή, έχουμε συν οδηγούς στα Τρόπαια. Έχουμε από έναν επιπλέον επικουρικό στη Δημητσάνα, Άστρους.

Το μόνο που λειτουργεί σωστά είναι το Κέντρο Υγείας Άστρους που έχει 6 οδηγούς. Δεν μπορούν τα άλλα Κέντρα Υγείας να λειτουργήσουν με τις εφημερίες.

Στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου δεν μπορούν να βγουν οι εφημερίες, διότι δεν υπάρχουν γενικοί ιατροί, παρασκευαστής και οδοντίατρος. Ενώ, στις βροχές, μπήκαν όλα τα νερά μέσα.

Τα ίδια συμβαίνουν στα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων. Απαρχαιοομένο ακτινολογικό, δεν υπάρχει μικροβιολόγος, ακτινολόγος, ούτε καν παρασκευαστής για τις εξετάσεις

Στη Δημητσάνα, είναι αίτημα για παιδίατρο, υπάρχει σύγχρονο οδοντιατρείο χωρίς οδοντίατρο. Επίσης, υπάρχει δωρητής από την Πάτρα που θα δωρίσει σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο, αρκεί να υπάρχει προσωπικό για να δουλέψει.

Και στα τρία Κέντρα Υγείας έχουμε πρόβλημα νοσηλευτών/»

Στην πρώτη του απάντηση, ο Υπουργός Υγείας είπε: «Για τη θέση του Οδοντιάτρου στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας βρίσκεται στο συμβούλιο κρίσης για επιλογή.

Οι θέσεις Ακτινοδιαγνώστη, καρδιολογίας, νευρολογίας για το κέντρο Υγείας Τρίπολης και παιδιατρικής στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, έχουν αποβεί άκαρπες.

Αναμένεται νέα προκήρυξη για 4 θέσεις Γιατρού Κλάδου ΕΣΥ, από μία θέση Γενικού Γιατρού σε Δημητσάνα και Λεωνίδιο και μία θέση Παιδιάτρου στα Τρόπαια.

Επίσης, έχει εγκριθεί μια θέση νοσηλευτικής στη Δημητσάνα.

Για τα ασθενοφόρα, είναι στη διαδικασία πρόσληψης λοιπού προσωπικού για 5 θέσεις. Δύο στα Τρόπαια, και από μία σε Δημητσάνα, Άστρος και Λεωνίδιο. Είναι προσλήψεις για 24 μήνες.

Για τις άγονες προκηρύξεις προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με το νέο νομοσχέδιο με επιπλέον χρήματα και με κίνητρα που έχουμε σχεδιάσει.

Έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για κτιριακές υποδομές των Κέντρων Υγείας.»

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, είπε: «Όλο το προσωπικό για τους οδηγούς είναι επικουρικό, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει. Σε κάθε Κέντρο Υγείας χρειάζονται 4 με 5 οδηγούς για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη. Αυτή τη στιγμή, 24ωρη κάλυψη προσφέρει μόνο το Κέντρο Υγείας Άστρους.

Είναι άδικο να μην μπορούν οι πολίτες να κάνουν μια μικροβιολογική, μια αιματολογική εξέταση. Ένας κάτοικος των Τροπαίων πρέπει να κάνει ταξίδι δύο ωρών για μια απλή εξέταση αίματος. Χρειάζεται χειριστή ακτινολόγο και παρασκευαστή.

Το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας χρειάζεται δύο νοσηλεύτριες, μία μαία, παιδίατρο, οδοντίατρο.

Για το Λεωνίδιο, αν δεν πάει ένας γενικός γιατρός, δεν βγαίνουν οι εφημερίες.

Η μείωση των εφημερίων κατά 30%   στα Κέντρα Υγείας είναι ένα ακόμα αντικίνητρο.

Να κρατήσουμε ζωντανά τα Κέντρα Υγείας, για να κρατήσουμε τον κόσμο στην περιοχή»

Τέλος, ο κ. Πλεύρης, απάντησε: «Για το Λεωνίδιο υπάρχει μια θέση γενικής ιατρικής ή παθολογίας στις επόμενες προκηρύξεις. Θα δω το θέμα του παρασκευαστή.

Για τις εφημερίες, αποζημιώνονται κανονικότατα και πληρώνονται γρήγορα.

Πρέπει να επανεξεταστεί συνολικά το θέμα των εφημεριών και ως προς την φορολόγηση του γιατρού, από ένα σημείο και μετά.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 00:03 Σύνδεσμος σχολίου

    αυτα τα εχουμε επισημανει πολλες φορες, αυτη την στιγμη υπαρχουν το πολυ εως 2 ενδιαφερομενοι επικουρικοι και αυτοι ανδιαφερονται για τριπολη μονο, ουτε στο τελος του 23 δεν λυνεται το προβλημα. συνεχιστε να ασκειτε διοικηση για πολιτικοη με τζιτζιφιογκους συμβουλους διπλα σας

  • ΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑ Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 16:11 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΟΒΑΡΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑΚΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ?¨ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...