Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι επενδύσεις φαρμακοβιομηχανίας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας!

Οι επενδύσεις φαρμακοβιομηχανίας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας!

Τις προοπτικές που μπορούν να έχουν οι μαθητές της περιοχής μέσα από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν από τις επενδύσεις που εξελίσσονται στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.

Αυτός ήταν το βασικό θέμα ενημερωτικής ημερίδας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, το απόγευμα της Τετάρτης (18/10/2023).

Είχε προηγηθεί ενημέρωση μαθητριών και μαθητών το πρωί της Τετάρτης στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και εκπρόσωπος της ELPEN κ. Θεόδωρος Τρύφων αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που θα δώσουν οι επενδύσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ τόνισε ότι συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια ήταν εξ αρχής ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, κάνοντας επίσης αναφορά και στη συμβολή του βουλευτή, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ακολούθως, μεταφέρθηκε ένα μήνυμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης υπογράμμισε: «Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται στην Τρίπολη παλιότερα ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Αυτό δεν συνέβη τυχαία, είναι προϊόν δουλειάς. Είναι το όραμα του κ. Δέμου και της ELPEN, σε συνδυασμό ε τα κίνητρα που έδωσαν η κυβέρνηση μας. Σε δέκα από χρόνια από τώρα, η Τρίπολη θα έχει ένα άλλο πρόσωπο. Άλλες δύο φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αγοράσει εκτάσεις για να προχωρήσουν επενδύσεις. Είναι ο καλύτερος άτροπος για να μείνουν εδώ τα παιδιά μας, να δώσουν ζωή στον τόπο μας με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η Τρίπολη μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό hub για το φάρμακο.»

Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε: «Αν θέλουμε να έχει επιτυχία αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να τους νιώσουμε όχι ως επενδυτές, αλλά ως οικογένειά μας. Αν τους αγκαλιάσουμε πραγματικά, η πόλη μας θα δείξει ότι θέλει να μεγαλώσει, να γίνει σύγχρονη.»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέσα για την πόλη μας διότι υποδέχεται τους επενδυτές και τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις επενδύσεις. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στον κ. Δέμο και στον κ. Τρύφωνα. Είναι οι μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην πόλη μας. Το στοίχημα του δημίου Τρίπολης είναι πως θα υποδεχτεί και να αφομοιώσει η τοπική κοινωνία να υποδεχτούν αυτούς τους ανθρώπους. Τα επόμενα χρόνια, θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και η Τρίπολη στόχος είναι να γίνει κέντρο παραγωγής φαρμάκου σε όλα τα Βαλκάνια.»

Ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός είπε ότι πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε με μια περιφερειακή συνείδηση. «Όλο αυτό που κάνετε στην Αρκαδία είναι εκπληκτικό» είπε και τόνισε ότι η περιφέρεια θα είναι δίπλα στους επενδυτές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι είναι στο πρόγραμμα μας να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να αναστ4΄ψουμε την πληθυσμιακή γήρανση και συρρίκνωση της Αρκαδίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής είπε ότι η σημερινή δράση είναι ο ορισμός της περιφερειακής ανάπτυξης και μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Τρίπολης Γιάννη Κατσίρη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννη Τρουπή, τον Πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕΤ Νικόλαο Τότση και την Πρόεδρο Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κική Φράγκου.

1 σχόλιο

  • ΓΙΑΝΝΗΣ Π
    ΓΙΑΝΝΗΣ Π Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 13:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό θα πει ότι οι νέοι που είναι οργανωμένοι στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, στην ΟΝΝΕΔ και γενικά οι "άριστοι" θα βολευτούν με ένα τηλέφωνο του ΒΛΑΣΣΗ. Οι υπόλοιποι νέοι οι ..."Άχρηστοι" ας βολευτούν στις λεγόμενες καλοπληρωμένες θέσεις που έταξε ο ΠΤΩΧΟΣ με τον ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ με βασικό μισθό 680€ και 13αωρη εργασία. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΤΩ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...