Covid | 50 θάνατοι και σχεδόν 800 νοσηλείες σε μια εβδομάδα

Μικρή μείωση στις εισαγωγές, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους λόγω Covid-19 καταγράφει η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ για το επταήμερο που έληξε στις 12 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν 50 θάνατοι, 21 νέες διασωληνώσεις και 793 εισαγωγές.
Το στέλεχος «Kraken» XBB.1.5 παραμένει κυρίαρχο, καθώς ανιχνεύεται στο 50% των δειγμάτων, και ακολουθούν τα στελέχη «Eris» EG.5 με 20% και «Arcturus» XBB.1.16 με 14%.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί επίσης 140 κρούσματα του νεότερου στελέχους «Pirola» ΒΑ.2.86, το οποίο παρακολουθείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί σοβαρότερη νόσο.
Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα καταγράφεται σε Χανιά, Λάρισα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Βόλο.
in.gr
Tags:
Covid,Σχετικά Άρθρα
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζητά το προσωπικό του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης
- Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024
- Προβληματισμός από τον ΠΕΦ για τη μονάδα βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, δίπλα στις φαρμακοβιομηχανίες
- Ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός σε Παναρκαδικό Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Δημητσάνας
- Χριστούγεννα στην Καρύταινα!