Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άμεσα η ενιαία λίστα χειρουργείων και ραντεβού στα νοσοκομεία

Άμεσα η ενιαία λίστα χειρουργείων και ραντεβού στα νοσοκομεία

Άμεσα αναμένεται η εφαρμογή της ενιαίας λίστας χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η ΗΔΙΚΑ που έχει αναλάβει το έργο, βρίσκεται ήδη στις τεχνικές δοκιμές πριν ξεκινήσει η ευρεία εφαρμογή του προγράμματος τις επόμενες ημέρες.

Αντίστοιχα, σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το ενιαίο σύστημα ραντεβού για όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2024. Το ενιαίο σύστημα ραντεβού, θα είναι διαλειτουργικό και τα δεδομένα του θα γνωστοποιούνται στο υπουργείο Υγείας, ώστε να υπάρχει εικόνα για την αναμονή των ασθενών για τις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας.

Τα παραπάνω τόνισε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα, σε συνέντευξη Τύπου για μια σειρά έργων που επιβλέπει και συντονίζει ο Οργανισμός, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και τα οποία χρηματοδοτούνται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους πάνω από 265 εκατ. ευρώ συνολικά.

Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης διακίνησης φαρμάκων αναμένεται να εφαρμοστεί πλήρως σε ολόκληρη τη χώρα από τις 15 Δεκεμβρίου

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα

Όπως επεσήμανε η κ. Τσούμα, τα έργα που χρηματοδοτούνται κυρίως με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, παίζουν καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων των νοσοκομείων, με έμφαση στην υψηλή διαθεσιμότητα και ασφάλεια των δεδομένων. Τόνισε, πως η ψηφιοποίηση του τομέα Υγείας είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Κυβέρνησης, ευρύτερα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...