Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: «Τουλάχιστον 800.000 Έλληνες πάσχουν από κάποια σπάνια πάθηση» (vd)

Τρίπολη: «Τουλάχιστον 800.000 Έλληνες πάσχουν από κάποια σπάνια πάθηση» (vd)
Επιστημονική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, στην Τρίπολη, υπό την Αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, με θέμα «Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη».
Εισηγητές της ήταν ο Διδάκτωρ Φαρμακευτικής και Γενικός Γραμματέας ΕΕΣΠΟΦ Αντώνης Αυγερινός ο οποίος μίλησε για την «Πρόσβαση Ασθενών με Σπάνια Πάθηση στα Ορφανά Φάρμακα», ο Αλλεργιολόγος στο Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» Νικόλαος Κουτσοστάθης που μίλησε για το «Κληρονομικό Αγγειοοίδημα», ο Επίκουρος Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ του Π.Γ.Ν. «ATTIKON» Ηρακλής Τσαγκάρης ο οποίος, με τη σειρά του, μίλησε για την «Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση» αλλά και η Παιδίατρος και Διευθύντρια του ΕΣΥ, Αθηνά Ξαϊδάρα για τα «Αθροιστικά Λυσοσωμικά Νοσήματα».
Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και διάφοροι επαγγελματίες Υγείας ήταν στην ημερίδα.
Στην κάμερα μίλησαν για τα Ορφανά Φάρμακα, την πρόληψη αλλά και πως αναγνωρίζουμε τις σπάνιες παθήσεις, σε όλες τις ηλικίες, καθώς επίσης και το πόσοι άνθρωποι είμαστε εν δυνάμει παθόντες και δεν το γνωρίζουμε, οι Αντώνης Αυγερινός, Ηρακλής Τσαγκάρης και η Αθηνά Ξαϊδάρα.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...