Menu
RSS
Κυριακή, 12/07/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Δεν θα μείνει κανείς να ασχολείται …

Δεν θα μείνει κανείς να ασχολείται …

Προσέξτε. Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Συνεδριάζει επί δύο ημέρες, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Συνολική διάρκεια συνεδριάσεων: 8 και πλέον ώρες.
Θέματα για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις: Τρία και … μισό!
Το ξαναγράφω για να γίνει πιστευτό. Συνεδρίαζαν 8 ώρες και πήραν 3,5 αποφάσεις! Το χωράει ο νους σας;
Δεν με νοιάζει ποιος είναι Περιφερειάρχης, ποιος πρώην Περιφερειάρχης, δεν με απασχολεί καμία παράταξη, κανένας συσχετισμός, κανένα πολιτικό παιχνίδι.
Καταγράφω τα δεδομένα και ρωτώ. Είναι εικόνα αυτή;
Πείτε μου για ποιο λόγο ένας πολίτης να παρακολουθήσει μία συνεδρίαση (από κοντά ή από το διαδίκτυο – τηλεόραση), κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες; Μήπως νομίζει κανείς ότι υπάρχει κάποιος που έχει χρόνο για χάσιμο;
Όλοι και όλες μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οφείλουν να δείξουν σεβασμό στους πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, τους πολίτες εκείνους που τους ψήφισαν και τους έστειλαν στο συμβούλιο, όχι πάντως για να βγάζουν ατέρμονους λόγους και να παίζουν μικροπολιτικά και επικοινωνιακά παιχνιδάκια.
Από τη μία, οι ατελείωτες και κουραστικές συνεδριάσεις, από την άλλη ο πολιτικός παραλογισμός και οι κυβιστήσεις, οι οποίες γίνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν προλαβαίνεις καν να τις παρακολουθήσεις, ενέχουν έναν τεράστιο κίνδυνο.
Για τον κίνδυνο αυτό, μίλησε ο Παναγιώτης Νίκας στο τέλος της συνεδρίασης, χωρίς να φοβηθεί. Ίσως λίγοι να πρόσεξαν τα λόγια του. Είπε ότι «σε λίγο δεν θα μείνει κανείς να ασχολείται μαζί μας» …
Εσείς τι λέτε; Θα μείνει κανείς;

Υ.Γ.Μία απαραίτητη διευκρίνιση. Εκείνοι οι οποίοι νιώθουν ικανοποίηση από το περιεχόμενο του κειμένου, προφανώς δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι είναι πολύ πιθανό το «πρόβλημα» να βρίσκεται μπροστά τους. Αρκεί να κοιτάξουν στον καθρέφτη.
Υ.Γ. 1 Και κάτι ακόμα. Είναι αυτονόητο ότι όσοι έχουν πρότερη εμπειρία από συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, φέρουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Δεν χρειάζονται ανάλυση.

Μηνάς Αρτόπουλος
26/9/2019

Πηγή

3 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 21:36 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο κος Νίκας κάνει οικονομία στα φώτα της περιφέρειας στην Τρίπολη. Καταναλώνει ρεύμα στην Καλαμάτα...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 20:45 Σύνδεσμος σχολίου

  Περνούσα κάποτε έξω από την περιφέρεια και τα φώτα ήταν ανοιχτά σχεδόν μέχρι το πρωί. Τώρα ο νέος περιφερειαρχης κάνει >. Το μεσημέρι κλείνει η περιφέρεια... Ο κος Νίκας ανάβει τα φώτα..... στην Καλαμάτα...... Εκεί άλλωστε διαμένει το επιτελείο του... Να το συνηθισουμε σιγά σιγά.!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 20:13 Σύνδεσμος σχολίου

  ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ . ΓΙΑΤΙ ; ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . ΣΕΒΑΣΜΟΣ . Ο Κ. ΝΙΚΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΟΥΣ . ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...