Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άρθρο - Εθελοντική Αιμοδοσία!

Άρθρο - Εθελοντική Αιμοδοσία!

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης τα τελευταία χρόνια διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες και κάνει μία προσπάθεια να προβάλλει το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, απευθυνόμενος κατ’ αρχήν στα μέλη και τους φίλους του, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας.

Λίγο πολύ οι περισσότεροι από εμάς κάτι έχουμε ακούσει περί αιμοδοσίας αλλά δεν ξεκινάμε πάντα από μόνοι μας να πάμε να δώσουμε αίμα, θέλουμε κάποιον να μας κινητοποιήσει και αυτή ακριβώς είναι η προσπάθεια που καταβάλει ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας για αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό!

Η αιμοδοσία διαρκεί λίγα λεπτά και όσοι ενήλικες είναι υγιείς και πληρούν τις προϋποθέσεις, καλό είναι να προσέρχονται στο κέντρο αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και να γίνονται εθελοντές αιμοδότες.

Το αίμα το οποίο προσφέρει ο κάθε εθελοντής αιμοδότης καταχωρείται στη προσωπική του κάρτα και αν τυχόν στο μέλλον προκύψει κάποια ανάγκη για αίμα στον ίδιο ή σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, μπορεί άμεσα να χρησιμοποιήσει την κάρτα του για το αίμα που είχε δώσει εθελοντικά στο παρελθόν και να μην ψάχνει εκείνη τη δύσκολη στιγμή να βρει αίμα.

Οι προσπάθειες για οργανωμένες αιμοδοσίες στη πόλη μας είναι λίγες και καλό θα ήταν αν και άλλοι συλλογικοί φορείς της πόλης μας συμπορευθούν με την προσπάθεια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, όπως είχαμε φέτος τη χαρά να έχουμε τη συμπαράσταση του Δήμου Τρίπολης και του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αρκαδίας, ή αν θέλουν να διοργανώσουν και άλλες αιμοδοσίες, για να περάσει το μήνυμα της σπουδαιότητας της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όσους περισσοτέρους συνανθρώπους μας και έτσι να αυξηθεί η προσφορά αίματος που τόσο το έχουμε ανάγκη.

Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής!

Στέφανος Γκουτζιούλης

Μέλος του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...