Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι δεν έχει γίνει κατανοητό από τον κ. Νίκα αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο;

Τι δεν έχει γίνει κατανοητό από τον κ. Νίκα αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο;

Ημέρες υπομονής , ημέρες αγωνίας, ημέρες κινδύνου και  δυσκολιών περνάει η ανθρωπότητα και η πατρίδα μας .

Την πανδημία του κορωνοϊού και όσα συμβαίνουν στην υφήλιο ούτε η πιο αρρωστημένη φαντασία δεν θα μπορούσε καν να υποψιαστεί πριν λίγο διάστημα.

Δυστυχώς στα χρόνια μας, έμελλε να ζήσουμε αυτόν τον άτυπο πόλεμο , από τον οποίο ουδείς ξέρει πώς να προφυλαχθεί.

 Δεν υπάρχει άνθρωπος σε όποια θέση ή αξίωμα και σε όποια κοινωνική και οικονομική κατάσταση βρίσκεται να προφυλαχθεί.

Μόνη οδός  η συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και στις κυβερνητικές εντολές.

Μένουμε σπίτι λοιπόν, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου, για να μπορεί να επιτελέσει το έργο του το σύστημα υγείας της Χώρας.

 Κυρίαρχη προτεραιότητα η σωτηρία των ανθρώπινων ζωών.

Στο πλαίσιο αυτό και η στιβαρή και επιβεβλημένη θέση της Κυβέρνησης για την προστασία των ανθρώπων.

Με την υπ΄αριθ. 2867/Υ1 από 16-3-2020, απόφαση της Κυβέρνησης  αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή, με την αναφορά πως η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Μέχρι χθες  γνωρίζαμε αυτές τις αποφάσεις  και αίφνης σήμερα, καίτοι για τις ενέργειες των Περιφερειών για θεσμοθετημένους εορτασμούς απαιτείται κεντρική οδηγία, διαβάσαμε την εγκύκλιο  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε όλες τις Περιφ. Ενότητες, όπου αναφέρει:

Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και δεδομένης της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε λόγω πανδημίας, συνιστούμε την πραγματοποίηση απολύτως λιτού προγράμματος ως εξής:

- Τέλεση δοξολογίας και 5 λεπτά ομιλία.

- Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των τοπικών αρχών ( αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, φρούραρχος, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων).

- Ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος.

Την στιγμή που ακυρώνονται τα πάντα στη Χώρα, ακυρώνεται η θεία λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ακυρώνεται ο εορτασμός της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, ακυρώνεται κάθε εκδήλωση, τι νόημα έχει η εγκύκλιος του κ.

Νίκα;

Όταν μάλιστα προέχουν οι ενέργειες και ο κεντρικός συντονισμός  μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην πόλη της Καλαμάτας και την αναστολή λειτουργίας κρίσιμης κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του τοπικού πληθυσμού, βλέπουμε άσχετες εγκυκλίους  που επιβεβαιώνουν πως κάποιοι, ως συνήθως άλλωστε, κρύπτονται προ της ευθύνης τους. Σε ποίες ενέργειες έχει προβεί; Ποίες συσκέψεις  και ποία μέτρα πρότεινε επιπλέον για την Καλαμάτα;

Αντίθετα με άλλες Περιφέρειες της  Χώρας, όπως  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που αυτές τις δύσκολες ώρες έχει σαν προτεραιότητα μόνο την ανθρώπινη υγεία πχ. πήρε απόφαση για ενίσχυση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων με αναπνευστήρες κλπ αναλώσιμα , η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζει σε άλλο κόσμο.

Εκδίδει άσχετα δελτία τύπου για πρόσληψη συνεργατών, για αυτοψίες έργων κλπ ήσσονος σημασίας ζητήματα, ως μη έχουσα συναίσθηση των κρίσιμων στιγμών που διανύουμε.

Αφήνω στην κρίση των πολιτών, αυτήν την εγκύκλιο του Περιφερειάρχη Πελοπον-νήσου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και την απραξία του μετά την ανακοίνωση του κρούσματος στην Καλαμάτα και αναρωτιέμαι, πως μπορεί κάποιος να αγνοεί τις αυστηρές εντολές του Κράτους, να ανοίγει την κερκόπορτα της απείθειας και να μην δέχεται να υποστείλει για λίγο τις τιμές που απορρέουν από τη θέση του;

Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου δύναμη και κουράγιο και μέγιστη προσοχή αυτές τις δύσκολες ώρες.

Καλαμάτα 18 Μαρτίου 2020

Αντωνία Μπούζα

Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...