Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι …πλατείες φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές! | Γράφει ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος

Οι …πλατείες φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές! | Γράφει ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
Χωρίς αστερίσκους και περιστροφές , όταν ασκείται βία αδικαιολόγητη και απρόκλητη από κρατικά όργανα και δει την αστυνομία , είναι καταδικαστέα και πάντοτε πρέπει να αποδίδονται διοικητικές, ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες. Τις πολιτικές ευθύνες ακόμη και αν δεν τις αναλαμβάνουν τα δημόσια πολιτικά πρόσωπα, η ίδια η κοινωνία τις καταλογίζει με τον δικό της τρόπο.
Θέλουμε μια αστυνομία αποτελεσματική, αλλά όχι μια αστυνομία, σιδερένιο χέρι του κρατικού αυταρχισμού. Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Κυρανάκη , ότι ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε ανήκε σε γνωστή πολιτική συλλογικότητα , είναι απαράδεκτη ,το κράτος δικαίου φέρεται όμοια σε όλους τους πολίτες και τα γκλομπ δεν αυξομειώνονται αναλόγως με τα φρονήματα του κάθε πολίτη.
Μια δήλωση μνημείο αυτογκόλ για τη ΝΔ ,ανάλογου αυτογκόλ , με αυτό του βουλευτή του Σύριζα, Δρίτσα, ο οποίος πριν λίγες μέρες, μιλώντας για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, δεν τις βρήκε και τόσο απεχθείς, μιας και, …σε ελεύθερη μετάφραση, αφορούσαν δεξιούς πολίτες.
Για διαφορετικούς λόγους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πολώνουν τα πράγματα και εργαλειοποιούν την πολιτική.
Εν μέσω πανδημίας θα ηταν λογικό, ένα πολιτικό μορατόριουμ , μια ελάχιστη συνεννόηση για την πανδημία και τα εθνικά θέματα. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται , οι πλατείες ξαναμπαίνουν στη ζωή μας.
Οι πλατείες φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές .
Προφανώς η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχουν χάσει την δεδηλωμένη ,ούτε την πολιτική ηγεμονία, τουλάχιστον όπως αποτυπώνονται δημοσκοπικά , όμως δεν αισθάνονται και απόλυτη ασφάλεια. Παρά τα πολλά λάθη και τις αστοχίες, οι πολίτες πιστώνουν στην κυβέρνηση θετικά, τη διαχείριση της πανδημίας , το προσφυγικό, την παρουσία μας στην Ε.Ε. και ιδιαίτερα τις επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική.
Σε ότι αφορά τον Σύριζα και τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα, η συνόσμωση, στελεχών του με διάφορες ακραίες συλλογικότητες και την 17 Νοέμβρη, του κάνει μεγάλη ζημία αλλά ζημιώνει και την ίδια τη δημοκρατία.
Αν το 2014 οι πλατείες τον έφεραν στην εξουσία ,τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν ισχύει το πρώτη φορά Αριστερά .
Τώρα οι πλατείες προκαλούν μάλλον αντίθετα αντανακλαστικά, οι πολίτες έχουν άλλες απαιτήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό και τον Σύριζα , που ήταν κυβέρνηση για 4 χρόνια. Δεν γίνεται να είσαι και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα .
Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε χρόνο , γιατί αν μετά τις εκλογές έπαιρνε διαζύγιο από τα διάφορα μορφώματα - βαρίδια και απευθείας απευθύνονταν στην κοινωνία, αδιαμεσολάβητα, χωρίς τις διάφορες φράξιες , και επανίδρυε το κόμμα του, με άξονα , τις δημοκρατικές ευρωπαϊκές αρχές του Πολιτικού Κέντρου και την προίκα της κοινωνιστικής Αριστεράς, τώρα τα πράγματα θα ηταν αλλιώς για αυτόν.
Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί διακυβέρνηση σε ειδικές συνθήκες Πανδημίας, γεγονός που δεν επιτρέπει να βγουν και τα πιο ασφαλή συμπεράσματα για την ανθεκτικότητα και τη δυναμική της.
Θυμίζει λίγο τον ποδοσφαιρικό αγώνα που παίζεται χωρίς φιλάθλους !
Η κυβέρνηση είναι στην ουσία μια Μονοθεματική κυβέρνηση Πανδημίας, και όταν επιχειρεί να παίξει μπάλα σε αλλά γήπεδα κυρίως μεταρρυθμίσεων, κάνει πολλά λάθη και φάουλ.
Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουμε από τον Σεπτέμβριο. Όταν θα έχει προχωρήσει το εμβόλιο. Τότε η χώρα μας , θα έχει ανάγκη τη ς Φυγής προς τα Εμπρός.
Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα ,με πρόταγμα την οικονομία, την απασχόληση, την γεωπολιτική και αμυντική μας ισχυροποίηση. Ένα νέο ευρωπαϊκό αφήγημα με τομές εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων.
Αυτό το αφήγημα δεν υπήρχε στις εκλογές του 2019, ούτε και μπορούσε κανείς να φαντασθεί την πανδημία. Αυτό και μόνο επιβάλει εκλογές το φθινόπωρο. Δεν θα είναι πρόωρες εκλογές αλλά εντελώς αναγκαίες και κρίσιμες.
Με δεδομένο ότι θα πρέπει να γίνουν με απλή αναλογική, αυτό θα φέρει στο προσκήνιο τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο για την επόμενη μέρα, για τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος, ο Κ. Μητσοτάκης και ο Α. Τσίπρας να δείξουν δείγματα γραφής. Θα απευχόμουν στην επόμενη Βουλή, την ανάδειξη σχημάτων της συγκυρίας ,από δεξιά και αριστερά, με λαϊκιστές και ψεκασμένους.
Το ΚΚΕ πέρα από την στρατηγική ασυμβατότητα με τον κυβερνητισμό και τον μαξιμαλιστικό δικαιωματισμό που εκφράζει ,εμπνέει σεβασμό για την στάση που δείχνει απέναντι στην τρομοκρατία και τα εθνικά θέματα ,κερδίζει την συμπάθεια πολλών πολιτών.
ΤΟ ΚΙΝΑΛ έχει τη μεγάλη ευκαιρία , να ανακτήσει την ηγεμονία στο Κέντρο, να γίνει δύναμη πολιτικής σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης. Αυτό προϋποθέτει άμεσες πρωτοβουλίες από την ηγεσία του , χωρίς αποκλεισμούς και σε συνεννόηση με πολλές άλλες δυνάμεις και στελέχη, πέραν του ΚΙΝΑΛ, για τη συγκρότηση ενός ανάλογου εκλογικού συνασπισμού που θα έλκει τον μεγάλο κεντροαριστερό κοινωνικό χώρο.
Η χώρα μας έχει ανάγκη, από ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης στη μετά Covid εποχή .Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά χρόνο και πολιτικό κεφάλαιο στις πλατείες .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...