Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ελευθερία των πολιτών και η ελευθερία του Τύπου είναι θεμελιωμένες αρχές

Η ελευθερία των πολιτών και η ελευθερία του Τύπου είναι θεμελιωμένες αρχές

Ο πολιτικός είναι κομμάτι της κοινωνίας, είναι ένας απλός πολίτης τον οποίο κάποια δεδομένη στιγμή εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες του για να τους εκπροσωπεί και σε άλλες περιπτώσεις να διοικεί. Παράλληλα όμως είναι αυτός που άμεσα σχετίζεται με τον πολίτη και υποχρεούται να διασφαλίζει τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Οι πολίτες πρέπει να  είναι ελεύθεροι να κρίνουν , να επιχειρηματολογήσουν, να εκφράσουν αντίθεση και άλλη άποψη.

Τι γίνεται όμως όταν τους αφαιρείται το βασικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου όταν εφαρμόζονται καθεστωτικές αντιλήψεις?

 Τι γίνεται όμως όταν ενδεχομένως οι σκοποί και τα μέσα αλλοιώνονται?

Τι γίνεται όταν οι βασικές αρχές τις ελευθεροστομίας και της ελευθεροτυπίας βάλλονται από τους ίδιους τους πολιτικούς?

Τι γίνεται όταν οι  στόχοι των πολιτικών ίσως παρεκκλίνουν από τα αγαθά πρότυπα και δεδομένα?

Αρχίζει η κρίση των πολιτών.

Στην Ελληνική Δημοκρατική Πολιτεία ο πολίτης πρέπει να έχει απόλυτη ελευθερία να κρίνει και να αξιολογεί, να σκέφτεται και να οραματίζεται.

Πως μπορεί να δικαιολογηθεί η χρήση ασφαλιστικών μέτρων από την σημερινή ηγεσία του Δήμου Τρίπολης κατά πολιτών?

Η ελευθερία των πολιτών εκφράζεται με τον γραπτό, είτε τον προφορικό λόγο και καμιά φορά με «πράξεις». Είναι αδιανόητο οι πολιτικοί να προσπαθούν να σταματήσουν την φωνή των πολιτών. Ο πολιτικός ως μόνο όπλο έχει τα επιχειρήματα και την ακεραιότητα των πράξεων του.

Η ελευθερία των πολιτών και η ελευθερία του Τύπου είναι θεμελιωμένες αρχές στην Ελληνική Δημοκρατία και απόλυτα ταυτισμένες με την συνείδηση όλων μας.

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή, της «ανελευθερίας του Τύπου» :

Η ανελευθερία που προέρχεται από τους ίδιους τους λειτουργούς  του Τύπου. Η λογοκριμένη είδηση καθώς και η απόκρυψη ειδήσεων που θίγουν συμφέροντα με τα οποία ταυτίζονται κάποιοι «λειτουργοί του Τύπου» έφτασαν τον τόπο μας εδώ που είναι σήμερα, η επίπλαστη είδηση και η ιδεολογική υποταγή αποτελούν τα στοιχεία μιας υποταγμένης στα μικροσυμφέροντα κοινωνίας.

Ας καταλάβουν καλά ορισμένοι ότι όλοι εμείς οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε…!!!

Ας  επαναπροσδιορίσουν σύντομα την θέση τους, ενημερώνοντας σωστά τους συμπολίτες μας. Τα ψέματα τελειώνουν. Η κοινωνία μας οφείλει να αλλάξει και θα αλλάξει. 

Στην σημερινή πολιτική σκηνή δεν χωρούν καλούπια. Εμείς οι νέοι δεν δεχόμαστε από την φύση μας καλούπια και απαγορεύσεις στα θέλω μας και στις εκφράσεις μας.

Η Νέα Γενιά είμαστε ελεύθεροι να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας και ασφαλώς είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης των πολιτών και παραπληροφόρησης. Είμαστε έτοιμοι να στρατευθούμε απέναντι στις παλαιοπολιτικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές. Και να υποστηρίξουμε με δυναμική το δικαίωμα των πολιτών να έχουν φωνή και νέες επιλογές.

  Νικόλας Γιαννακόπουλος - Γιόβας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...