Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρώτο βήμα για να γίνει ξανά ισχυρό brand το «Πάσχα στην Τρίπολη»!

Πρώτο βήμα για να γίνει ξανά ισχυρό brand το «Πάσχα στην Τρίπολη»!

Πάσχα 2022 στην Τρίπολη.

Θετικό πρώτο: Πάρα πολύς κόσμος στην πόλη. Ένα φυσιολογικό «ξέσπασμα» μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας. Η Τρίπολη γέμισε με κόσμο, το ίδιο και τα χωριά μας.

Θετικό δεύτερο: Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα στην πόλη είχε ένα στοιχείο το οποίο τον έκανε να ξεχωρίσει. Κι αυτό πιστώνεται στη δημοτική αρχή Τζιούμη.

Η πόλη πρέπει να αποκτήσει μια δική της «ταυτότητα» που θα της επιτρέψει το Πάσχα στην Τρίπολη να γίνει πάλι σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Το κινηματογραφικό σκηνικό με την παλιά πόλη στην πλατεία Άρεως, είναι η αρχή για μια επανεκκίνηση. Μια επανεκκίνηση που θα ξανακάνει στην πράξη την Τρίπολη έναν Πασχαλινό προορισμό στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να μνημονεύουμε εσαεί τον εορτασμό Ταλαγάνη το 1999 ή κάποιες άλλες μετέπειτα προσπάθειες.

Οφείλουμε να σχεδιάσουμε γιορτές οι οποίες θα έχουν διακριτά στοιχεία, θα ξεχωρίζουν από άλλες περιοχές. Γιορτές που θα εμπεριέχουν κίνητρο για να έρθει ένας επισκέπτης και να απολαύσει τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Το σκηνικό στην πλατεία Άρεως απέσπασε θετικά σχόλια. Σε γενικές γραμμές, το πρόσημο είναι θετικό.

Η Τρίπολη γιόρτασε το Πάσχα με τρόπο που την έκανε να ξεχωρίσει. Τα μαγαζιά δούλεψαν, τα ξενοδοχεία γέμισαν, η τοπική οικονομία κινήθηκε.

Το πρώτο βήμα έγινε. Αρκεί αυτό; Προφανώς, όχι. Για να ξεχωρίζεις, πρέπει συνεχώς να εξελίσσεσαι, να βελτιώνεσαι.

Για παράδειγμα, ένα στοιχείο το οποίο οφείλουμε να διορθώσουμε έχει να κάνει με την έγκαιρη προβολή και διαφήμιση των εκδηλώσεων μας. Ένας ταξιδιώτης οργανώνει μια εξόρμηση εβδομάδες πριν το Πάσχα. Στην Τρίπολη, οφείλουμε εγκαίρως να έχουμε ανακοινώσει τις εκδηλώσεις και το πλάνο μας για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο. Να προσελκύσουμε νέους επισκέπτες.

Το 2022, έγινε μια καλή αρχή. Ύστερα από πολλά χρόνια, φαίνεται ότι μπορούν να μπουν οι βάσεις για ένα Πάσχα το οποίο θα αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος για την Τρίπολη.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρέπει να κινηθεί ο σχεδιασμός και για τα Χριστούγεννα, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, τις Απόκριες και για τις εκδηλώσεις της Άλωσης.

Το πρώτο «στοίχημα» κερδήθηκε. Χρειάζεται και συνέχεια.

Μηνάς Αρτόπουλος

Δημοσιογράφος

Μέλος ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου)

26/4/2022

Πηγή κειμένου - Facebook

12 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 15:42 Σύνδεσμος σχολίου

    13.42 Κάτι βελάσματα δεν τα ακούς ρε??????? Οι προβατίνες είναι. Σε φωνάζουν για βάτεμα. Κι όταν τελειώσεις ξεκρέμασε και τις μουτζήθρες. Γίνανε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 13:42 Σύνδεσμος σχολίου

    15:22 200 αρνιά πανιβλακα, έβαλε ο Δήμος Το ότι έτρωγαν οι πολίτες στο λιοπύρι δεν σου λέει τίποτα??? Ποιο παραδοσιακό Πάσχα και κουραφλέξατα. Τι κάνατε στο Σέχι ρε......... Αλλά αυτά να τα βλέπει ο Τζίμης. Στου ΜΠασιάκου τι κάνατε ρε???? Στο τrένο τι κάνατε ρε??????? Στη Παναρκάδων τι κάνατε ρε???? Στην Αγια Τριάδα τη δευτέρα του Πάσχα τι κάνατε ρε????? Αντε από εκεί που θέλετε να μιλήσετε κιόλας ερείπια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 21:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΤΑΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝΕ ΤΣΑΜΙΚΟ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΑΧΙ ΕΛΑΦΡΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΙΝΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝΚΆΤΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΞΕΔΡΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 20:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ετρωγε ο κοσμάκκης μέσα στο λιοπύρι. ΚΑΜΙΑ ΤΕΝΤΑ ΡΕ!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 17:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΤΑΛΑΓΑΝΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 15:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε πανίβλακα 11.37 ποια 10-15 αρνιά λες ; Ο δήμος είχε σχεδόν 80 αρνιά τα οποία μοίρασε στην πλατεία και έφαγε όλος ο κόσμος. Αυτά ψήνονται στους φούρνους όχι στην πλατεία , έτσι γινόταν πάντα. Τώρα κλάψτε και γράψτε σχολιάκια γιατί ο δήμαρχος έκανε το καλύτερο Πάσχα των τελευταίων 20 ετών και το λέει όλος ο κόσμος. Εσάς σας μένει η πίκρα γιατί βλέπετε ότι ο Τζιούμης θα πάρει 60% αν βρεθεί αντιπαλός του.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 11:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Το να καλείς τον κόσμο στην Τρίπολη, να γιορτάσει το Πάσχα στην πλατεία Αρεως, και σαν δημοτική αρχή να ψήνεις 10-15 αρνιά όλα κι όλα.... είναι σαν να κάνεις γιορτή στο σπίτι, να καλείς καλεσμένους και να τους σερβίρεις ψωμί και τυρί....!!!Κατά τ' άλλα ήταν το καλύτερο Πάσχα στην Τρίπολη των τελευταίων χρόνων, όπως λέει και ένας προηγούμενος ! Εμ βέβαια, αφού πέρσι και πρόπερσι απαγορευόταν και δεν έγινε τίποτα... ήταν το καλύτερο φέτος!!! Χρόνια Πολλά!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 10:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ότι γέμισε η πόλη και τα χωριά από κόσμο ή ότι δούλεψαν τα μαγαζιά αυτές τις μέρες δεν ήταν αποτέλεσμα του προγραμματισμού της δημοτικής αρχής του Πάσχα. Μη λέμε ότι θέλουμε.

    Το ότι φωτογραφήθηκαν αρκετοί στο σκηνικό της πλ. Άρεως αυτό δεν μπορεί να συμπληρώσει το τεράστιο κενό που υπήρξε σε δράσεις και εκδηλώσεις.
    Απαξιώθηκαν γειτονιές πραγματικές, σύλλογοι ακόμα και η εκκλησία. (Που έγινε τελικά η επίσημη τελετή της Ανάστασης;)
    Γι αυτό λοιπόν αγαπητέ αρθρογραφε, μην προτρεχουμε να προκαταβαλλουμε την όποια κριτική. Γιατί θα γίνει κριτική και θα είναι έντονη.

    Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον τι γίνεται.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 07:27 Σύνδεσμος σχολίου

    22:43 Ετοιμάσου λεχρίτη για το φορτηγό που λέει ο 20:46. Φορτώνειιιιιιιι! Ουστ. Κρύψου μέσα στο λαγούμι σου ποντικέ και μην ξαναβγείς, που έχεις και άποψη βλαχαδερό

  • Αρνιά σφαχτα και σούβλες
    Αρνιά σφαχτα και σούβλες Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 22:43 Σύνδεσμος σχολίου

    100 αρνιά στην σούβλα και τσαμικα πάνω κάτω από τις σούβλες μεγάλη επιτυχία το χωριό στην πόλη με ψεύτικο ντεκόρ το κιτς στο απόγειο του! Φεστιβάλ κιτς στην Τρίπολη μόλις ξεκίνησε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 21:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ωραιότερο Πάσχα των τελευταίων ετών. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν σε αυτό.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 20:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα πρόσθετα κι άλλο ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αποτελέσει το "Θετικό 3ο" κι αυτό είναι η προσπάθεια από τη δημοτική αρχή (αυτή, την προηγούμενη, την επόμενη κ.ο.κ) να φορτώσει σ' άνα φορτηγό τους μονίμως ξινούς, μίζερους και δυσκοίλιους της πόλης και να πάει τους αδειάσει στον Καιάδα, όπως έκαναν και οι αρχαίοι Σπαρτιάτες με όλους τους προβληματικούς. Αρκετά πια με "κάποιους" που παίζοντας το παιχνιδάκι κάποιων "άλλων" μας έχουν ζαλίσει συνέχεια με τη γκρίνια τους γιατί όλα τους φταίνε. Νισάφι πια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...