Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επανασυστήνοντας την Ελλάδα στον κόσμο! – Γράφει ο Κώστας Βλάσης

Επανασυστήνοντας την Ελλάδα στον κόσμο! – Γράφει ο Κώστας Βλάσης

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι εκτεταμένες επαφές του αναμφίβολα πυροδότησαν εξελίξεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Στη χώρα μας πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά στον – κατά γενική ομολογία – ιστορικό χαρακτήρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο, στην εν γένει παρουσία του, αλλά και στις δηλώσεις των αμερικανών συνομιλητών του, ενώ ταυτόχρονα επιδόθηκαν σε μια κοντόφθαλμη μικροπολιτική κριτική κάνοντας ότι δήθεν αγνοούν τους όρους, βάσει των οποίων λειτουργεί η διπλωματική σκακιέρα. Στην γείτονα χώρα οι αντιδράσεις ήταν πολύ σφοδρότερες με τον Τούρκο Πρόεδρο να επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου «εμπρηστική» για τις σχέσεις μας ρητορική, αλλά και τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και τον Έβρο να πολλαπλασιάζονται.

*Του Κώστα Βλάση

Οι αλυσιδωτές αυτές αντιδράσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σημασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Με την ηγετική παρουσία του ο Πρωθυπουργός αναβάθμισε το κύρος της Πατρίδας μας στο παγκόσμιο στερέωμα προάγοντας ταυτοχρόνως τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη στάση και τον λόγο του, κορύφωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και στόχο έχει να επανακαθορίσει τη θέση της Πατρίδας μας διεθνώς.

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Πρωθυπουργός κατάφερε να πείσει τους ακροατές του ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που φύσει και θέσει μιλά την ίδια γλώσσα με τις σύγχρονες δημοκρατίες του Δυτικού κόσμου και μάχεται για τις ίδιες αξίες, ιδέες και δημοκρατικές αρχές. Η εικόνα μιας παρακμάζουσας χώρας, που ασθμαίνοντας αναζητά χείρα βοηθείας μια εικόνα που για μία σχεδόν δεκαετία κυριαρχούσε στη διεθνή κοινότητα, εξαλείφθηκε πλήρως και αντικαταστάθηκε από αυτήν μιας χώρας σοβαρής και αναπτυσσόμενης, που μπορεί και έχει κομβικό ρόλο στη σταθερότητα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε με σθένος και σοβαρότητα όλα τα μείζονα για την Πατρίδα μας εθνικά θέματα σε ένα πανίσχυρο ακροατήριο, που μπορεί και διαμορφώνει καταστάσεις. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι στο Κογκρέσο τόσο οι ρεπουμπλικάνοι όσο και οι δημοκρατικοί διέκοπταν πολλές φορές με χειροκροτήματα την ομιλία του.

Η κεφαλαιοποίηση της εν λόγω μεταστροφής είναι το ζητούμενο για το επόμενο διάστημα και μάλιστα σε όλους τους τομείς: στα εθνικά θέματα και στον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, στην οικονομία, στις επενδύσεις, στα ενεργειακά κοκ . Το να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο και να την καθιερώσουμε στις συνείδηση των συνομιλητών μας αλλά και στα κέντρα αποφάσεων, ως ένα ισχυρό brandname τόσο σε επίπεδο κύρους όσο και σε επίπεδο συνεργασιών και επενδυτικών ευκαιριών, είναι μια διαδικασία συνεχής και απαιτητική, αλλά και μια αποστολή στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές γίγνεσθαι δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πορευθεί με πίστη και υπευθυνότητα για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

* Ο κ. Κώστας Βλάσης είναι βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. και τέως Υφυπουργός Εξωτερικών

https://www.thepresident.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 01:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Βλάση ότι και να λες δεν σε ακούει κανείς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...