Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πόσο "πολιτική" είναι η βλάβη του ασθενοφόρου στα Τρόπαια;

Πόσο "πολιτική" είναι η βλάβη του ασθενοφόρου στα Τρόπαια;
 
Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Γορτυνίας για την έλλειψη ασθενοφόρου στα Τρόπαια είναι απολύτως δικαιολογημένες. Ακόμα κι αν εκδηλώνονται για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, όπως αυτό του ασθενοφόρου, επί της ουσίας εκφράζουν το θυμό και την αγανάκτηση για τη γενικότερη υποβάθμιση των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής.
Αυτό το γνωρίζουν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων στην Αρκαδία και γι' αυτό προσπαθούν να κρύψουν τις διαχρονικές, κυβερνητικές τους ευθύνες, εμφανιζόμενοι το τελευταίο διάστημα ενόψει εκλογών ως "πρωτάρηδες" στην πολιτική που δήθεν "αγανακτούν" γι' αυτό το πρόβλημα. Όσο κι αν επιχειρούν να αντιστρέψουν τους ρόλους, οι τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις των βουλευτών Αρκαδίας κκ. Παπαηλιού και Κωνσταντινόπουλου αλλά και του περιφερειακού συμβούλου κ. Γιαννακούρα δεν πείθουν. Εκλαμβάνονται ως ομολογία αποτυχίας της δικής τους πολιτικής και μόνο ως τέτοια.
Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συντονιστής γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Γορτυνία, κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την έλλειψη ασθενοφόρου στα Τρόπαια. Είναι τόση η...εναντίωσή του στην κυβέρνηση της ΝΔ, που ο ίδιος έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου του δημάρχου κ. Κούλη (στελέχους της ΝΔ). Από κοντά, στη δημοτική αρχή του "ανεξάρτητου" κ. Κούλη συμμετέχουν ως γνωστόν τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ της Γορτυνίας, ο οποίος... εναντιώνεται κι αυτός στην κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχοντας όμως μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στη δημοτική αρχή για... το καλό της Γορτυνίας.
Άραγε, το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας για το ασθενοφόρο που προτείνει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έχει αναφορές στις ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ή μήπως θα απαλειφθούν για να μη διαταράξουν την ενότητα της παράταξης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ);
Όλα τα παραπάνω όχι μόνο δημιουργούν σύγχυση στους Γορτύνιους αλλά προκαλούν και τεράστια ζημιά στη Γορτυνία. Διότι στο όνομα των "ετερόκλητων συμμαχιών" με μοναδικό στόχο τη νομή της τοπικής εξουσίας, αποσιωπώνται οι διαχρονικές, κεντρικές πολιτικές που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στη Γορτυνία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι την ώρα που γίνονται εμφανείς οι κυβερνητικές ευθύνες, προσπαθούν με πολύ εύσχημο και πονηρό τρόπο να περάσουν στους Γορτύνιους το μήνυμα ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του εθελοντισμού, με τους πολίτες δηλαδή να βάζουν για ακόμη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας τα σπασμένα.
Οι λύσεις στα προβλήματα της Γορτυνίας δεν μπορούν να είναι ούτε αποσπασματικές ούτε εθελοντικές αλλά ούτε και πολιτικά άχρωμες. Το ασθενοφόρο στα Τρόπαια "σήκωσε χειρόφρενο", διότι η πολιτική των κυβερνήσεων και των τοπικών τους αρχών έχει "σηκώσει χειρόφρενο", ακόμα και στο νευραλγικό τομέα της δημόσιας υγείας.
Οι Γορτύνιοι όμως, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα, έχουν τη δύναμη να κατεβάσουν το χειρόφρενο και να οδηγήσουν τη Γορτυνία στις λεωφόρους του μέλλοντος. Μακριά και πέρα από τη λογική της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας που επικρατεί σήμερα. Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, θα είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό το ταξίδι, με οδηγό τον ίδιο το λαό της Γορτυνίας και GPS τις πραγματικές του ανάγκες.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 24/9/22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...