Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ήρωες από μέταλλο» | Η καλύτερη απάντηση της Τρίπολης στην Τουρκία - Ο Πολιτισμός να νικήσει το μίσος, την έχθρα, την διαστρέβλωση της Ιστορίας!

«Ήρωες από μέταλλο» | Η καλύτερη απάντηση της Τρίπολης στην Τουρκία - Ο Πολιτισμός να νικήσει το μίσος, την έχθρα, την διαστρέβλωση της Ιστορίας!
Η καλύτερη απάντηση στις προθέσεις της Τουρκίας να ποινικοποιήσει τα γεγονότα κατά την Απελευθέρωση της Τρίπολης, θα μπορούσε να έρθει μέσα από την ισχυρή φωνή του Πολιτισμού.
Ο σπουδαίος και παγκοσμίως αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος (από την Τρίπολη) έχει παρουσιάσει την έκθεσή του έκθεση «Ήρωες από Μέταλλο» στην γειτονική Καλαμάτα, αλλά και στο εξωτερικό (Σίδνεϋ Αυστραλίας).
Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά γλυπτών αναπαραστάσεων και πορτραίτων, σπουδαίων ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης που διεκδίκησαν την ελευθερία τους.
Είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή αυτή η μοναδική έκθεση να παρουσιαστεί στην «καρδιά» του Αγώνα, στην πατρίδα του Νίκου Φλώρου, στην Τρίπολη.
Κάλλιστα, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ηχηρότατη απάντηση στις αιτιάσεις των Τούρκων για τα γεγονότα της Απελευθέρωσης της Τρίπολης.
Στόχος ο Πολιτισμός να νικήσει το μίσος, την έχθρα, την διαστρέβλωση της Ιστορίας.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Νίκος Φλώρος έχει ήδη προτείνει την παρουσίαση αυτής της έκθεσης στην Τρίπολη. Και μάλιστα αποκαλύπτω ότι η πρότασή του περιλαμβάνει μια καινοτομία που θα εντυπωσιάσει τους πάντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Νίκος Φλώρος πρότεινε η έκθεση να γίνει σε κάποιον συμβατικό χώρο, αλλά στα Σπήλαια Κάψια!
Μία έκθεση – ύμνος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 να παρουσιαστεί, με τον κατάλληλο φωτισμό, στα «σπλάχνα» της Αρκαδικής Γης.
Θα είναι κάτι που για πρώτη φορά θα έχει συμβεί!
Μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Μία έκθεση – απάντηση στην ρητορική μίσους από την πλευρά της Τουρκίας.
Θα γίνει πράξη;

Μηνάς Αρτόπουλος

Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΠΗΤ
20/12/2022

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...