Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτέλους, οι νέοι πήραν τη σκυτάλη

Επιτέλους, οι νέοι πήραν τη σκυτάλη
Γράφει ο Πάνος Χουντής

 

• Όλοι ξέρουμε ότι ο ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
Δεν είναι ένα απλό σλόγκαν.Είναι σύνθημα ζωής.Τόσο απλά!!!
• Σας είναι γνωστή η προσπάθειά μου, εδώ και 2 χρόνια περίπου, να τοποθετηθεί ένας εγκαταλελημένος ολοκαίνουργος ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ, στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
Στην προσπάθεια μου αυτή βρήκα την βοήθεια ενός γλυκύτατου γιατρού, ενός υπέροχου ανθρώπου του, ξεχωριστού διευθυντή του Κ.Υ.ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, τον κ.Βασ.Βαρδάμπαση
Ο κ.Βαρδάμπασης λοιπόν τοποθέτησε ο ίδιος με τα χέρια του, τον απινιδωτή, στην κεντρική πλατεία των Λαγκαδίων.
• Για την σωστή λειτουργια του είναι απαραίτητη η εκπαίδευση περίπου 10 ατόμων, τα οποία θα εκπαιδευτούν για την χρήση του απινιδωτή και έναν καλαίσθητο πίνακα ανακοινώσεων με τα τηλέφωνα των 10 εκπαιδευμένων εθελοντών πολιτών που θα κληθούν να τον χρησιμοποιήσουν μέσα στο χρονικό περιθώριο των 10 λεπτών,όταν θα παρουσιαστεί ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.
Οταν, κάποια ανθρώπινη ζωή θα κινδυνεύει.......
• Εδώ και ....1 χρόνο έχω στείλει αίτημα στο συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας για την τοποθέτηση σε όλα τα χωριά ομοιόμορφους πίνακες ανακοινώσεων.
Πέρασε ένας χρόνος και μπροστά στην αδιαφορία και αναισθησία του δήμου Γορτυνίας, ενημέρωσα την Αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση για την αντιδημοκρατική απάνθρωπη αδιαφορία του δήμου, στο συγκεκριμένο θέμα.
Έχουν περάσει ήδη..2 μήνες και η θρασύτατη αδιαφορία του δήμου, ειναι πέρα για πέρα προκλητικη, θρασύτατη, εξοργιστική και κακό δείγμα αδιαφορίας στην ανθρώπινη ζωή των ήρωικών κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
Μιλάω για την υποχρεωτική ευαισθησία της δημοτικής αρχής, στην ανθρώπινη ζωή, αλλά και της σοβαρότατης και εγκληματικής αστικής ευθύνης.
• Χαιρετίζω λοιπόν την πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων των Λαγκαδίων "Η ΔΡΑΣΗ" που πήρε την πρωτοβουλία να εκπαιδευτούν με την καθοδήγηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, αρκετοί νέοι εθελοντές χειριστές των απινιδωτών, με κόστος της εκπαίδευσης 20 € για κάθε ......άτομο.
Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι,θα τις έχουν στα τηλέφωνα του συλλόγου νέων των Λαγκαδίων "Η ΔΡΑΣΗ" που δημοσιεύουν στην σχετική ανάρτηση τους.
Δεχθείτε τα ειλικρινέστατα συγχαρητήριά μου για την τόσο ανθρώπινη πρωτοβουλία σας και καλή επιτυχία.
Αυτα για σήμερα.
ΠΑΝΟΣ Β.ΧΟΥΝΤΗΣ. 11-ΜΑΡΤ-2023

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...