Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ας μιλήσουμε για τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο

Ας μιλήσουμε για τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο

Μερικά σχόλια για τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο.

  • Για το αποτέλεσμα, δεν χρειάζονται ούτε πανηγυρισμοί, ούτε απογοήτευση. Το βασικό μίγμα της κυρίαρχης πολιτικής είναι ένα και θα εφαρμοζόταν, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό, αιθεροβατεί.
  • Για την Αρκαδία, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Παρουσιάζει μία εκτεταμένη μείωση πληθυσμού, ερημώνει διαρκώς και αυτή τη στιγμή είναι ο μικρότερος νομός της Πελοποννήσου. Όλες οι δυνάμεις της Αρκαδίας ΟΦΕΙΛΟΥΝ να λειτουργήσουν ενωτικά και να πιέσουν την περιφερειακή αρχή να προχωρήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος για να διατηρήσει «σφυγμό». Όποιος δεν λειτουργήσει έτσι, σημαίνει ότι νοιάζεται για την πάρτη του και όχι για τον τόπο.
  • Στην όλη συζήτηση για το αν το τοπικό ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής έπαιξαν «παιχνίδι» υπέρ του Πτωχού και κατά του Τατούλη, το 62,6% του Πέτρου στην Αρκαδία δίνει επί της ουσίας την απάντηση.
  • Επιπλέον, το 62,6% του Τατούλη στην Αρκαδία, είναι ένα ποσοστό που δείχνει ότι ένα κομμάτι δεξιών ψηφοφόρων πήγε απέναντι στην επίσημη επιλογή του κόμματος. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον μία ανάλυση – εξήγηση του αποτελέσματος από την τοπική ΝΔ.
  • Πτωχός και Τατούλης διέπραξαν ήδη το πρώτο τους σφάλμα. Ο ένας δεν ήρθε –το βράδυ της Κυριακής- στην Τρίπολη (που είναι η ΕΔΡΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου) να μιλήσει για την εκλογική του νίκη (στο ίδιο σφάλμα είχε υποπέσει και ο Παναγιώτης Νίκας στις εκλογές του 2019) και ο άλλος δεν ακολούθησε έναν βασικό κανόνα των εκλογών, που είναι τα –έστω και τυπικά- συγχαρητήρια στο νικητή και κατ’ επέκταση ο σεβασμός στην ετυμηγορία του λαού.
  • Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε μία κάκιστη εικόνα προεκλογικά στην Πελοπόννησο. Στελέχη του κόμματος κατέβηκαν απέναντι στον συνδυασμό τον οποίο στήριζε το κόμμα, μετά την πρώτη Κυριακή είδαμε το φαινόμενο άλλα να λέει ο Ανδρουλάκης, άλλα ο Κουτσούλης και η Νομαρχιακή, ενώ δημοσίως υπήρχε ένας αλληλοσπαραγμός on line και σε κοινή θέα. Συνεννόηση και συνοχή, καμία.
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά διέγραψαν την Δημητρακοπούλου επειδή πήγε υποψήφια με τον Τατούλη και στο δεύτερο γύρο πήγαν όλοι μαζί να την βρουν στη «Νέα Πελοπόννησο». Καμία λογική.
  • Για τον Πέτρο Τατούλη, θεωρώ ότι είναι άδικο, μετά από μία τόσο μεγάλη πολιτική πορεία, να κλείνει ένας κύκλος με δύο συνεχόμενες εκλογικές ήττες. Είναι προφανές ότι μετά το 2019, θα έπρεπε να είχε λάβει διαφορετικές αποφάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και απόσυρση από την πολιτική.
  • Η ΝΔ θα μπορούσε να χάσει στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, μόνο αν απέναντι στον Πτωχό, υπήρχε ένα πρόσωπο που θα ένωνε πραγματικά όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει με τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος συγκρούστηκε σφοδρά το 2019 με σχεδόν όλα τα κόμματα και επιπλέον δεν έκλεισε εγκαίρως αυτά τα μέτωπα (με κόμματα και συγκεκριμένα πρόσωπα).
  • Για τον Δημήτρη Πτωχό, εκείνος θα κριθεί όταν αναλάβει καθήκοντα, από την 1η Ιανουαρίου 2024. Μπορεί να αποδειχθεί χειρότερος ή καλύτερος των προηγουμένων. Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό, με βεβαιότητα.
  • Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, αποδεικνύεται ότι είναι πανίσχυρος στην Πελοπόννησο. Αρέσει, δεν αρέσει, αυτή είναι μία πραγματικότητα. Οι επιλογές του κέρδισαν στην Περιφέρεια και το 2014 και το 2019 και το 2023. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι κέρδισε και το 2010, αλλά αυτή είναι μία συζήτηση για άλλη στιγμή…

Μηνάς Αρτόπουλος

Δημοσιογράφος

Μέλος ΕΣΠΗΤ

16/10/2023

Πηγή - https://www.facebook.com/martopoulos/

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ....ΟΡΧΕΙΣ . ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΝΑ ΑΡΤΟΠΟΠΟΥΛΕ . ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ , ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΩΣ , ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ . ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...