Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το γήπεδο των τεκμηρίων

Το γήπεδο των τεκμηρίων
 
Μπορεί οι διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας και του δήμου Γορτυνίας να μην είχαν κάποιο τεκμήριο αξιοπιστίας, αφού το έργο της κατασκευής του γηπέδου στη Δημητσάνα τελικά απεντάχθηκε, είναι όμως προφανές ότι ζούμε στην εποχή που η πολιτική ασκείται κυρίως με τεκμήρια.
Βάζεις π.χ. ένα τεκμήριο στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, τους "τσουβαλιάζεις" με την κατηγορία ότι όλοι φοροδιαφεύγουν και μετά ούτε που σε νοιάζει εάν και πώς θα τα βγάλει πέρα ο ελεύθερος επαγγελματίας στη Γορτυνία, ο οποίος όχι μόνο συμπιέζεται, αλλά πληρώνει κι από πάνω τη δυσβάσταχτη έμμεση φορολογία που του έχεις επιβάλει, όπως στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και την ενέργεια.
Ξέρουν τι κάνουν. Παίζουν μπάλα στο γήπεδο των τεκμηρίων, αφήνοντας το λαό και τους Γορτύνιους στην εξέδρα να παρακολουθούν παθητικά. Δε λένε π.χ. ότι την ώρα που απεντάσσεται το γήπεδο στη Δημητσάνα λόγω έλλειψης χρημάτων (έτσι λένε...) προβλέπεται στον προϋπολογισμό ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα λάβουν 12,1 δις ευρώ «ζεστό» χρήμα, 8,5 δις μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και 3,6 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πόσα απ'αυτά θα κατευθυνθούν για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και δη, της επαρχίας;
Την ίδια ώρα χρησιμοποιούν ως τεκμήριο φιλολαϊκής πολιτικής τις αυξήσεις - ψίχουλα, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν την καθήλωση της αγοραστικής δύναμης, που αγγίζει την τελευταία δεκαπενταετία το 25%.
Χρειάζεται λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή, διότι ό,τι τεκμαίρεται δε σημαίνει ότι τελικά αποδεικνύεται.
Το γήπεδο της Δημητσάνας έμεινε ημιτελές με τη Γορτυνία να βγαίνει οριστικά ηττημένη από αυτή την εξέλιξη. Τα φώτα όμως, της αντιλαϊκής πολιτικής στο γήπεδο των τεκμηρίων παραμένουν αναμμένα για να τα πληρώνει μια ζωή πανάκριβα ο λαός επιλέγοντας μάλιστα ο ίδιος το... χρώμα του τιμολογίου.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 9/12/23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...