Το «λάθος» του Φλώρου

Το «λάθος» του Φλώρου ήταν ότι με τα έργα του υμνεί την Ελλάδα, την ελληνική σημαία και τον Αγώνα του ’21.
Μέγα «σφάλμα», Νίκο.
Ίσως με μία … ροζ ελληνική σημαία, να άνοιγαν και για εσένα οι πύλες της Εθνικής Πινακοθήκης.
Αν μάλιστα είχε αφαιρέσει και τον Σταυρό, όλα θα γίνονταν ακόμα πιο εύκολα.
Εκείνοι που σού κουνούσαν το δάχτυλο ότι η τέχνη δεν έχει όρια, είναι οι πρώτοι που «κόβουν» έργα από την Εθνική Πινακοθήκη.
Είναι αυτοί που λατρεύουν έργα τα οποία προσβάλλουν την Πίστη σου, αλλά βγάζουν «σπυράκια» για έργα τα οποία αναδεικνύουν την Ελλάδα.
Είναι οι ίδιοι που έβγαζαν κραυγές για να προστατεύσουν τη «Σαγήνη του Αλλόκοτου» και κατάπιαν τη γλώσσα τους για τον αποκλεισμό του Νίκου Φλώρου από την Εθνική Πινακοθήκη.
Αλλά, ξέχασα. Στον Πολιτισμό, όλα πάνε πρίμα. Γι’ αυτό και στον ανασχηματισμό, έμεινε αμετακίνητη η Υπουργός. Η μόνιμη Υπουργός.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2025. Μια «μη Ελλάδα».
Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Μέλος ΕΣΠΗΤ
18/3/2025
Σχετικά Άρθρα
- Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 202ης Επετείου της Σύγκλησης της Β’ Εθνοσυνέλευσης, στο Άστρος (εικόνες)
- «SOS - Ζει η Γορτυνία μισή?…»
- Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του HUNAN UNIVERSITY της Κίνας (εικόνες)
- Γενική συνέλευση στον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης για Λευκή Νύχτα και Θερινό Ωράριο
- Λήγει η διαβούλευση για το υδροηλεκτρικό στον ποταμό Τράγο
4 σχόλια
-
17:43 Τα στρατιωτάκια παρελαύνουν ακούγοντας μόνο τους ήχους του πολιτικού ταμπούρλου τους.
-
Μην μιλάτε δυνατά γιατί μπορεί να ξυπνήσει η υπουργός Πολιτισμού
-
Απολυτο δικιο κ. Αρτοπουλε το ταλεντο του Νικου Φλωρου ειναι αναμφισβητητο!
-
Όλοι οι πατριδοκάπηλοι στα κάγκελα. Γυρίζουμε σιγά σιγά στην μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα. Σύγκρυο!!!