Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντική απώλεια: Νικόλαος Κωστάρας

Σημαντική απώλεια: Νικόλαος Κωστάρας

Έφυγε ξαφνικά, πρόσφατα, για τους Ουρανούς ο πολύ γνωστός, πολυγραφότατος αρθρογράφος των Αρκαδικών εφημερίδων και περιοδικών σε ιστορικά, λαογραφικά κ.ά. επίκαιρα και σημαντικά εθνικά θέματα, Νικόλαος Κωστάρας, Καπετάνιος στο Εμπορικό Ναυτικό, αλλά και Καπετάνιος στα Γράμματα!

«Ψυχωμένο» τον είχαν χαρακτηρίσει Αρκάδες δημοσιογράφοι, και «ψυχωμένους» αποκαλούσε ο ίδιος ορισμένους φίλους του συμπατριώτες συναγωνιστές στους πνευματικούς αγώνες της Πατρίδας. Μολονότι υπήρξε αυτοδίδακτος σε πολλούς τομείς, σε εντυπωσίαζε η ευρυμάθειά του, η μεστή, εμπεριστατωμένη και λογοτεχνικά χαρισματική πένα του. Και επίσης σε εντυπωσίαζε η ευρύτητα των θεμάτων που επέλεγε καθώς και ο αγωνιστικός πατριωτικός του παλμός! Ηταν ακάματος και πάντα στην Πρώτη Γραμμή των εθνικών πνευματικών αγώνων, με συνέπεια, τόλμη και παρρησία! Δεν υπέστειλε τη σημαία!  Πέραν, όμως, του εξαίρετου συγγραφικού του έργου, υπήρξε πρότυπο ήθους, χαρακτήρα και συμπεριφοράς. Πάντα απλός, πρόσχαρος, φιλικός. Όμως, του στοίχισε σοβαρά  η απώλεια πριν λίγα χρόνια της συμπαθέστατης γυναίκας του Ζηνοβίας.

Και συνεχώς εξέφραζε τη βαθειά του οδύνη και το μεγάλο παράπονο.  Τουλάχιστον αξιώθηκε να ιδεί δυο εξαίρετους γιούς και εγγόνια, που σίγουρα θα είναι υπερήφανα για τον σπουδαίο πρόγονό τους και ευχόμαστε να συνεχίσουν το ωραίο και πολύ χρήσιμο έργο του, γιατί τέτοιοι πατριώτες αγωνιστές σπανίζουν στην παρηκμασμένη μας κοινωνία και αποτελούν το «άλας της Γης».   

Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...