Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σύριζα και δημοτικές εκλογές 2014

Σύριζα και δημοτικές εκλογές 2014
1) Στις καλές παραδόσεις της αριστεράς ήταν η σταθερή θέση ότι στις δημοτικές εκλογές δεν έχουν δουλειά τα χρίσματα και η κομματικοποίηση των εκλογών, αλλά χρειάζονταν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις από τις τοπικές κοινωνίες, που έπρεπε να δημιουργούν οι ενεργοί πολίτες με βάση ένα προγραμματικό σχέδιο για άμεσες λύσεις σε ζητήματα των πόλεων και των κατοίκων τους (ανεξάρτητα αν το πίστευαν ή όχι τα κόμματα της αριστεράς).
 
 
2) Το αίτημα αυτό τα τελευταία χρόνια έβρισκε όλο και περισσότερο σάρκα και οστά (έστω αργά και βασανιστικά) και πράγματι δημιουργούνταν τέτοιες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και σε πολλές περιπτώσεις ανέλαβαν και τη διοίκηση των Δήμων.
 
 
3) Φέτος ο Συριζα εγκαταλείπει τις, έστω σε διακηρύξεις, παραπάνω θέσεις και πραγματικότητες και εναγωνίως ψάχνει να υποδείξει ντε και καλά υποψηφίους "στενά δικούς του", κάτω από το πρίσμα ότι δεν συζητά με κανέναν άλλον: O καλός συριζαίος και οι κακοί άλλοι, δηλ. εξόφθαλμα έχει πλέον τη θέση που είχε εδώ και χρόνια το "δογματικό ΚΚΕ", για τα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Φαίνεται τα υψηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων τρελαίνουν, γίνονται ικανά να αλλάζει κανείς θέση.
 
 
4) Στη ζωή όμως - είναι γνωστό πια στην πλειοψηφία του λαού ότι δεν υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί και ο κόσμος επιδιώκει, κατά βάση,  να εκλέξει δημοτικές  αρχές που θα αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματά του, θα είναι δηλ. αποτελεσματικές, προς το συμφέρον του και δεν τσιμπάει στην ιδεολογική ή κομματική ψήφο, τουλάχιστον όσο στο παρελθόν.
 
 
5) Ο Συριζα, αν πράγματι επιδιώκει να κυβερνήσει, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εμφανιστεί σαν μια δύναμη ενωτική , ευρύτερη, που έχει στόχο τη λύση πραγματικών και όχι  ιδεολογικών ζητημάτων κλπ., χάνει μοναδική ευκαιρία στις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές. Εμφανίζεται σαν ένας απολύτως στενός κομματικός οργανισμός, που δεν νοιάζεται για το τι θα γίνει την επόμενη 5ετία στους Δήμους και στις πόλεις, δεν γουστάρει αδελφέ να συνεισφέρει, όλα ξεχνιούνται μπροστά στον κεντρικό στόχο των βουλευτικών εκλογών.
 
 
6) Η τέτοια αντίληψη όμως μπορεί να εμφανίζεται, κατ΄ αρχήν, ως   βοηθούσα τα εκλογικά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές, νομίζω όμως ότι το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί. Ο κόσμος θα νιώσει άλλη μια διάψευση στις πραγματικές προσδοκίες του. Με λίγα λόγια ο συριζα δεν θα μπορέσει να εξηγήσει γιατί δεν στηρίζει υποψηφιότητες π.χ. σαν του Καμίνη, ή αντίστοιχες σε μικρότερες πόλεις.
 
 
7) Θα μπορούσε να απαντήσει κανείς ότι ο συριζα ενδεχομένως, με την εκλογική δύναμη που διαθέτει, θα πάρει όλους τους Δήμους της χώρας!!! Αυτό δεν πρόκειται να γίνει και είναι γνωστό  και στον συριζα. ΄Αλλο η ψήφος στις βουλευτικές και άλλο στις δημοτικές, όπου ο κόσμος ψηφίζει για ζητήματά του και καλώς ή κακώς ο συριζα δεν έχει υποψηφίους που να έχουν μια πείρα και να έχουν αποδείξει δυνατότητες για λύσεις σε πρακτικά ζητήματα. Συμπέρασμα: ΄Αλλη μια, σημαντική και ίσως μοναδική ευκαιρία για τον συριζα χάνεται. Είναι σίγουρος ότι θα έχει συνεχώς πολλές.
 
Τρίπολη 21-02-2014, Νίκος Δελφάκης

1 σχόλιο

  • Anonymous
    Anonymous Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Όταν το θολό νερό στον Αλφειό ξαστερώσει, τότε βλέπω να κατασταλάζει και η πολιτική σου σκέψη....
    Την πρώτη φορά υποψήφιος με τον Συνασπισμό,την δεύτερη με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα τι; ; ;.Πολλά τα ερωτηματικά..................
    Από πίτα που δεν τρως, τι σε μέλει κι αν καεί;;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...